Annonce
Menu Luk

Mageløs mandelkage – glutenfri, naturligt sød og piv-nem at lave

Nem, glutenfri og pokkers lækker - what's not to like?
Print mig

Mmmm… en kage, der har marcipan-feeling, er glutenfri og bare lidt sundere, fordi den er lavet på naturligt søde dadler og banan (der tilmed indeholder gode kostfibre)? Jeg tænker, du siger ja tak. Jeg gør i hvert fald.

Vil du have flere glutenfri og naturligt søde kager, siger du? Ahmen, så er det da heldigt, at jeg har samlet alle mine opskrifter på den slags frække sager lige her: Sunde(re) og glutenfri kager.

Men først må du hellere lave den mageløse mandelkage!

Ingredienser
400 g bløde el. udblødte dadler uden sten
1 banan
5 æg
60 g kokosolie
80 g mandelmel
3 spsk kokosfibermel
1 spsk loppefrøskaller
1 tsk vaniljepulver
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt muskat
2-3 nip fint salt
Revet skal af ½ citron (usprøjtet)

Topping: Mandelflager, ca. 40 g

  • Blend alt, undtagen mandelflagerne, sammen på en foodprocessor. Lad den køre et par minutter.
  • Smør en aflang bageform på ca. 1,5 L med lidt ekstra kokosolie.
  • Hæld dejen i formen og fordel forsigtigt mandelflagerne på toppen af kagen (tryk dem gerne let ned i dejen, så du er sikker på, at de hænger fast efter endt bagning).
  • Bage kagen i 50-55 min. ved 180 grader (varmluft).
Posted in Bagværk, Dessert, Glutenfri, Kage, Kager: Glutenfri og lidt sundere, Laktosefri / Mad uden mælk, Lines kager - uden mel og sukker, Nemt og hurtigt, Opskrift, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.