Menu Luk

Marineret, ovnbagt laks

Åh, laks!
Print mig

Ingredienser
1 kg laks
Salt og peber
Smør til bagningen

Marinade
Saft af 1 lime
1 spsk hvid balsamico
1-2 fed hvidløg
Salt og peber

Dagen før – forberedelsen:

  • Pres limen, knus hvidløget og bland derefter alle ingredienserne til marinaden.
  • Læg laksestykkerne (optøet, hvis du har købt dem fra frost) i en frysepose sammen med marinaden: Fordel marinaden godt, evt. ved at hælde den ned til laksen lidt ad gangen og ind imellem, at du kommer de enkelte laksestykker i.
  • Luk posen tæt til, bind knude og vend den rundt nogle gange, så marinaden fordeler sig godt.
  • Læg laksen på køl i et døgn.

På dagen – bagningen:

  • Tag laksen ud af posen og fordel stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Læg et par små klatter smør på hvert enkelt stykke – drys med salt og peber.
    Bag laksestykkerne i 10-15 min. ved 180 grader (varmluft).

Tip: Laver du en ordentlig omgang ovnbagt kål-’pasta’ og snydesovs til, har du mad til 4-5 personer. På nærmest ingen tid, i øvrigt 🙂

Posted in Aftensmad, Fisk og skaldyr, Glutenfri, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.