Ingredienser
1 kg laks
Salt og peber
Smør til bagningen
Marinade
Saft af 1 lime
1 spsk hvid balsamico
1-2 fed hvidløg
Salt og peber
Dagen før – forberedelsen:
- Pres limen, knus hvidløget og bland derefter alle ingredienserne til marinaden.
- Læg laksestykkerne (optøet, hvis du har købt dem fra frost) i en frysepose sammen med marinaden: Fordel marinaden godt, evt. ved at hælde den ned til laksen lidt ad gangen og ind imellem, at du kommer de enkelte laksestykker i.
- Luk posen tæt til, bind knude og vend den rundt nogle gange, så marinaden fordeler sig godt.
- Læg laksen på køl i et døgn.
På dagen – bagningen:
- Tag laksen ud af posen og fordel stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Læg et par små klatter smør på hvert enkelt stykke – drys med salt og peber.
Bag laksestykkerne i 10-15 min. ved 180 grader (varmluft).
Tip: Laver du en ordentlig omgang ovnbagt kål-’pasta’ og snydesovs til, har du mad til 4-5 personer. På nærmest ingen tid, i øvrigt 🙂