De her daddelkugler er temmeligt frække, hvis jeg selv skal sige det, så du burde have nok i dem. Men er du pjattet med daddelkugler, har jeg flere opskrifter til dig: Du kan fx prøve mine solskinskugler, de spicy lakridskugler eller – oh, boy, oh boy! – romkuglerne!
Ca. 15 stk.
Ingredienser
100 g dadler uden sten
70 g groft kokosmel
3½ spsk kakao
2 spsk kokosolie
1 tsk instant coffee
½ tsk vaniljepulver
1 nip fint salt
Lidt ekstra kakao og kokosmel til at rulle i
Forberedelse, hvis du bruger tørrede dadler – gerne dagen før: Kom dadlerne i en lille skål. Overhæld dem med kogende vand (alt skal lige knap og nap være under vand) og dæk så skålen til. Sæt skålen på køl.
- Kør alle ingredienserne sammen i en blender/foodprocessor. Hæld dog vandet fra dadlerne hvis du har haft dem i vand natten over – gem gerne væden til en smoothie eller en kop kaffe.
- Bland lidt ekstra kokosmel med en smule kakao (så kokosmelet bliver brunt, ik’).
- Rul nu daddelmassen til kugler og rul de færdige kugler i det brune kokosmel.
- Smid på køl inden servering – eller spis med det samme, hvis du ikke kan styre dig.