Menu Luk

Mokkakage – Glutenfri bradepandekage

Vil du give klassens-time-kage baghjul? Så er mokkakagen din ven. Med sin snert af kaffe og mandelknaset på toppen, så er der ikke engang nogen, der opdager, at det ligefrem er en glutenfri bradepandekage, du har lavet.
Print mig

Vil du give klassens-time-kage baghjul med en glutenfri bradepandekage?

Lad os sige, at du er på jagt efter en kage til mange mennesker, som er bare lidt mere spændende end den klassiske klassens-time-kage, ja? Så er mokkakagen her din ven! Den lille snert af kaffe og mandelknaset på toppen kan et eller andet, synes jeg. Og så er det ikke ‘bare’ en bradepandekage, men en glutenfri bradepandekage (selvom ingen kan regne ud, at den er glutenfri, tro mig – så du skræmmer ikke livet af nogen ved at bage den).

Vil du have en glutenfri bradepandekage, der er endnu nemmere at lave end mokkakagen her? Ahmen, så skal du næsten prøve Familiens banankage lige her (og smider du mørk chokolade på toppen, bliver den ekstra fræk). Og er du blevet fanget af, at opskriften her omtaler, hvordan kagen kan laves uden kakao, så skal du næste også tjekke min lille hjælp til dem, der ikke kan tåle kakao.

Ingredienser

160 g mandelmel
160 g boghvedemel
40 g kokosfibermel
40 g kakao – eller carobpulver, hvis du ikke tåler kakao
2 spsk instant coffee, evt. koffeinfri
1 tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver 
3-4 nip fint salt 
400 g kokossukker
150 g kokosolie 
6 æg 
3 dl kokosmælk
Ekstra kokosolie til formen

Knasende topping

1 spsk stærk kaffe (½ tsk instant til 1 spsk vand)
1 spsk flydende honning
80 g hakkede mandler

Sådan laver du din glutenfri bradepandekage

  • Rør alle de tørre dele til kagen – undtagen kokossukkeret – sammen i en mindre skål, dvs. mandelmel, boghvedemel, kokosfibermel, kakao/carob, instant, vaniljepulver, bagepulver og salt.
  • Kom kokossukker og kokosolie i en stor skål og pisk begge dele sammen (det bliver sådan lidt grynet).
  • Pisk så æggene i to ad gangen – pisk det hele godt sammen, så det bliver tykt og let skummende.
  • Til sidst pisker du halvdelen af melblandingen i, så kokosmælken og til sidst det sidste af melblandingen.
  • Saml toppingen ved først at røre kaffe og honning sammen og derefter vende de hakkede mandler i blandingen.
  • Smør så en lille bradepande på ca. 20 x 25 cm med en god klat ekstra kokosolie og hæld så dejen i formen.
  • Fordel nu toppingen forsigtigt oven på dejen: Det er noget med at bruge fingrene – måske også en teske – og fordele i så små klatter som muligt. Slut af med at glatte de lidt større klatter forsigtigt ud, fx med bagsiden af skeen.
  • Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft) i ca. 40 min. Hold øje med den, så den ikke bliver brændt i toppen – og for tør i midten.
  • Lad kagen køle af, inden du serverer.
Posted in Bagværk, Dessert, Glutenfri, Kage, Kager: Glutenfri og lidt sundere, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Opskrift, Sojafri, Sødt, Vegetar