Menu Luk

Morgen-skyr med kokos og kakao

Stenalder-venlig morgenmad: Knasende, mættende og kakao-tung
Print mig

– knasende, mættende og kakao-tung

Ingredienser
4 store spiseskefulde skyr
½ spsk avokadoolie
1½ spsk kakao
½ tsk kanel
En lille håndfuld grofthakkede macadamianødder
3 spsk kokosmel

Morgen-skyren er hurtig at lave:

Mængderne er lidt på slum, nødderne skal hakkes hurtigt og sjusket, og så skal det hele ellers bare røres sammen.

Olien er med for både mæthedens skyld, og fordi den tager lidt at skyrens skarpe smag.

Jeg har i øvrigt tidligere skrevet om stenalder-venlig morgenmad – lige her.

Tip! Hvis du er til sødme i din morgenmad, kan du smide en lille smule honning med i blandingen 🙂

Posted in Glutenfri, Morgenmad, Nemt og hurtigt, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

6 Comments

  1. Malene

    Hej. 🙂
    Super lækker morgenmad. Det vil jeg helt sikkert afprøve. Kan jeg anvende græsk yoghurt i stedet for skyr? Eller vil dette give et anderledes resultat?
    Og i stedet for at bruge honning til at sødme med, kan man også bruge en smule sirup. Det smager fantastisk i sådan nogle retter.
    Mvh. Malene

    • Line

      Hej Malene!

      Det kan du helt sikkert. Bruger du fuldfed græsk yoghurt, kan du måske droppe olien, tænker jeg. Prøv evt. først uden og se, om det ikke smager 🙂

      Mange hilsner,
      Line

  2. Nadja

    Hej Line.
    Skal starte på det her pco-venlige liv i morgen, jeg tænker på om de der macadaimanødder kan erstattes af mandler (jeg er MEGET nødde kræsen)?

    Mvh.
    Nadja

    • Line

      Hej Nadja!

      Det kan du sagtens! Den eneste grund til, at det er nogle andre nødder end mandler, er såmænd at jeg selv er lidt oppe at skændes med min egen krop om, om mandler er noget den tåler eller ej 😉

      Go’ fornøjelse med det PCO-venlige projekt!

      Mange hilsner,
      Line

  3. Sisse

    Hej Line

    Jeg har prøvet at lave denne opskrift to gange, men den kakao, jeg har, gør opskriften uspiselig. Hvilken kakao bruger du? 🙂

    mvh. Sisse

    • Line

      Hej Sisse!

      Jeg bruger helt almindelig, usødet kakao, fx den økologiske fra Urtekram.

      Nu ved jeg jo ikke, hvad du helt præcist mener med ‘uspiselig’ (er det bogstaveligt talt umuligt at få ned, eller kan du ‘bare’ ikke lide det? 🙂 ):

      Jeg er et kakao-øre, der helst spiser min chokolade med mindst 80 % kakao – og dét er jo for kradst for mange. Så hvis det ‘bare’ handler om, at du ikke kan lide den, kan du prøve at halvere kakao-mængden. Evt. tilføje fx honning eller lidt rålakridspulver (hvis det skal være sukkerfrit/pco-venligt):

      Begge dele vil tilføje noget sødme, der kan balancere kakaoens bitterhed.

      Mange hilsner,
      Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.