[Moussagne: Selvopfundet ord, klonet af klassikerne ‘lasagne’ og ‘moussaka’]
Ingredienser
1 løg
2-3 fed hvidløg
2-3 gulerødder
1 peberfrugt
250 g champignon
1 god håndfuld paranødder
1 aubergine
300-500 g hakket oksekød
1 ds hakket tomat
1 ds tomatpure
1 lille pose parmesan
Til Hulemandens bechamelsauce:
40 g smør
3,5 dl kokosmælk
½ tsk revet muskatnød
Salt og peber
- Hak løg og hvidløg. Riv gulerødderne. Skær peberfrugten i tern og champignonerne i skiver. Hak nødderne og skær auberginen i tynde skiver (hvis du har god tid: Læg aubergine-skiverne på en bageplade, pensl dem med olie, drys med salt og peber og bag dem 10 min. i ovnen – 200 g i alm. ovn, 170 g i varmluft).
- Svits løg sammen med gulerødder.
- Gå samtidig i gang med bechamelsaucen: Smelt smørret og tilsæt kokosmælken. Varm forsigtigt op til det koger. Pisk imens. Smag til med muskatnød, salt og peber.
- Brun kødet, når løg og gulerødder er blevet svitset i nogle minutter.
- Smid hakkede tomater og pure i. Lad simre lidt.
- Smid peberfrugt og champignon i. Lad simre lidt mere og smag så til med salt og peber.
- Smør et ildfast fad og fyld det herefter i lag:
- Kødsovs – Auberginer – Kødsovs – Bechamel – Auberginer – Kødsovs – Bechamel.
- Drys til sidst med først nødder, så ost.
- Bag i 20 min. ved 170 grader (varmluft).
Prøv også vegetar-udgaven af moussagnen – eller multiallergiker-versionen, der er fri for gluten, mælkeprodukter og nødder.