Annonce
Menu Luk

Moussagne – Stenalderens svar på lasagne

Det ligner en lasagne. Og det er det også. Næsten ...
Print mig

[Moussagne: Selvopfundet ord, klonet af klassikerne ‘lasagne’ og ‘moussaka’]

Ingredienser
1 løg
2-3 fed hvidløg
2-3 gulerødder
1 peberfrugt
250 g champignon
1 god håndfuld paranødder
1 aubergine
300-500 g hakket oksekød
1 ds hakket tomat
1 ds tomatpure
1 lille pose parmesan

Til Hulemandens bechamelsauce:
40 g smør
3,5 dl kokosmælk
½ tsk revet muskatnød
Salt og peber

  • Hak løg og hvidløg. Riv gulerødderne. Skær peberfrugten i tern og champignonerne i skiver. Hak nødderne og skær auberginen i tynde skiver (hvis du har god tid: Læg aubergine-skiverne på en bageplade, pensl dem med olie, drys med salt og peber og bag dem 10 min. i ovnen – 200 g i alm. ovn, 170 g i varmluft).
  • Svits løg sammen med gulerødder.
  • Gå samtidig i gang med bechamelsaucen: Smelt smørret og tilsæt kokosmælken. Varm forsigtigt op til det koger. Pisk imens. Smag til med muskatnød, salt og peber.
  • Brun kødet, når løg og gulerødder er blevet svitset i nogle minutter.
  • Smid hakkede tomater og pure i. Lad simre lidt.
  • Smid peberfrugt og champignon i. Lad simre lidt mere og smag så til med salt og peber.
  • Smør et ildfast fad og fyld det herefter i lag:
  • Kødsovs – Auberginer – Kødsovs – Bechamel – Auberginer – Kødsovs – Bechamel.
  • Drys til sidst med først nødder, så ost.
  • Bag i 20 min. ved 170 grader (varmluft).

Prøv også vegetar-udgaven af moussagnen – eller multiallergiker-versionen, der er fri for gluten, mælkeprodukter og nødder.

Posted in Aftensmad, Glutenfri, Kød, Line anbefaler, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Populær, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF

6 Comments

  1. Lotte Ruby

    Moussagne lyder SÅ lækkert! Må prøves. Forsøger at indpode mine elendige unger min egen kærlighed til auberginer. Indtil videre uden held. Men måske er dette nøglen?

    • Line

      Nu er jeg selvfølgelig ikke den mest objektive person i denne henseende, men moussagnen er en af mine personlige favoritretter på bloggen. Moussagne-dag er festdag hjemme hos os 🙂

      Og hvad auberginer og genstridige unger angår, kan du jo prøve at bilde dem ind, at det er en helt særlig slags pasta, man bruger, når man laver moussagne – så glider det måske nemmere ned 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.