Menu Luk

Multiallergikerens moussagne: Lasagne-alternativ uden mel og mælkeprodukter

Undvære lasagne, bare fordi man ikke må få gluten og mælkeprodukter? Ha! Jeg ler!
Print mig

Ingredienser
1 løg
2-3 fed hvidløg
2-3 gulerødder
1 porrer
2 røde peberfrugter
250 g champignon
400 g hakket oksekød
1 ds hakket tomat
140 g tomatpure
1 spsk oregano
1 spsk sød paprika

Moussagne-‘plader’
1 aubergine
Olivenolie
Salt og peber

Bechamelsauce
Fedtet fra 1 ds kokosmælk
30 g pinjekerner
½ tsk revet muskatnød
¼ tsk røget paprika
Salt og peber

Forberedelse: Sæt dåsen med kokosmælk på køl i mindst et døgn, så fedtet samler sig i toppen af den.

  • Start med at skære auberginen i tynde skiver. Læg skiverne på en bageplade, pensl dem med olie, drys med salt og peber og bag dem 10 min. i ovnen ved 180 grader (varmluft) og lad dem derefter køle af.
  • Hak løget imens og skær hvidløget i tynde skiver. Riv gulerødderne, skær porren og champignon i tynde skiver, peberfrugterne i små tern. Mal pinjekernerne til mel på en minihakker.
  • Svits nu løg, hvidløg, gulerødder og porre sammen med oregano og paprika i en sautepande.
  • Gå samtidig i gang med bechamelsaucen: Smelt kokosfedtet i en lille gryde (du får det ud af dåsen ved først at åbne den i bunden og hælde vandet fra – herefter kan du skrabe fedtet ud). Kom derefter de malede pinjekerner, muskatnød og røget paprika i en gryde. Varm forsigtigt op under låg til det koger – pisk imens. Smag til med salt og peber, mens sovsen koger forsigtigt videre på middelvarme og nu uden låg.
  • Mens sovsen bobler, vender du tilbage til sautepanden, hvor du tilføjer kødet, der skal brunes.
  • Herefter smider du hakkede tomater, pure, peberfrugt og champignon ned til kød & co.. Lad det hele simre på middelvarme og uden låg, alt imens du smører et ildfast fad.
  • Smag kødsovsen til med salt og peber og fyld til sidst fadet op i lag på denne måde: Kødsovs – Auberginer – Bechamel – Kødsovs – Auberginer – Bechamel.
  • Bag moussagnen i ovnen i 30 min. ved 180 grader (varmluft).
Posted in Aftensmad, Glutenfri, Kød, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.