Annonce
Menu Luk

Moussagne: Lasagne-alternativ uden mel og mælkeprodukter

Undvære lasagne, bare fordi man ikke må få gluten og mælkeprodukter? Ha! Jeg ler!
Print mig

Hvad gør du, hvis du opdager, at du hverken kan tåle gluten eller mælkeprodukter? Og stadig gerne vil kunne spise noget, der minder om lasagne, forstås? Du laver såmænd den her moussagne, gør du.

Jeg har også nogle andre moussagne-opskrifter, der dog alle indeholder mælkeprodukter, fx en moussagne med ost på toppen og to vegetar-moussagner, hvoraf den ene sørme er PCO-venlig.

Men det var den uden mælkeprodukter, vi kom fra:

Ingredienser
1 løg
2-3 fed hvidløg
2-3 gulerødder
1 porrer
2 røde peberfrugter
250 g champignon
400 g hakket oksekød
1 ds hakket tomat
140 g tomatpure
1 spsk oregano
1 spsk sød paprika

Moussagne-‘plader’
1 aubergine
Olivenolie
Salt og peber

Bechamelsauce
Fedtet fra 1 ds kokosmælk
30 g pinjekerner
½ tsk revet muskatnød
¼ tsk røget paprika
Salt og peber

Forberedelse: Sæt dåsen med kokosmælk på køl i mindst et døgn, så fedtet samler sig i toppen af den.

  • Start med at skære auberginen i tynde skiver. Læg skiverne på en bageplade, pensl dem med olie, drys med salt og peber og bag dem 10 min. i ovnen ved 180 grader (varmluft) og lad dem derefter køle af.
  • Hak løget imens og skær hvidløget i tynde skiver. Riv gulerødderne, skær porren og champignon i tynde skiver, peberfrugterne i små tern. Mal pinjekernerne til mel på en minihakker.
  • Svits nu løg, hvidløg, gulerødder og porre sammen med oregano og paprika i en sautepande.
  • Gå samtidig i gang med bechamelsaucen: Smelt kokosfedtet i en lille gryde (du får det ud af dåsen ved først at åbne den i bunden og hælde vandet fra – herefter kan du skrabe fedtet ud). Kom derefter de malede pinjekerner, muskatnød og røget paprika i en gryde. Varm forsigtigt op under låg til det koger – pisk imens. Smag til med salt og peber, mens sovsen koger forsigtigt videre på middelvarme og nu uden låg.
  • Mens sovsen bobler, vender du tilbage til sautepanden, hvor du tilføjer kødet, der skal brunes.
  • Herefter smider du hakkede tomater, pure, peberfrugt og champignon ned til kød & co.. Lad det hele simre på middelvarme og uden låg, alt imens du smører et ildfast fad.
  • Smag kødsovsen til med salt og peber og fyld til sidst fadet op i lag på denne måde: Kødsovs – Auberginer – Bechamel – Kødsovs – Auberginer – Bechamel.
  • Bag moussagnen i ovnen i 30 min. ved 180 grader (varmluft).
Posted in Aftensmad, Glutenfri, Kød, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.