Menu Luk

Muffins med marcipan – flere varianter

Lækre muffins med marcipan - her har fotografen fanget en ChokoChok-version tæt på
Print mig

Pssst…

Hvis du er på jagt efter glutenfri muffins/cupcakes, kan jeg anbefale de her kanel-cupcakes. Alternativt kan du forsøge at bage nedenstående med glutenfri marcipan (sørg for, at den er lavet på rigtigt sukker og ikke glukosesirup udvundet af hvede) og bytte hvedemelet ud med 1 spsk loppefrøskaller).

10 stk.

Ingredienser
100 g groftrevet marcipan
100 g flormelis
3 æggehvider
60 g hvedemel
Korn af ½ stang vanilje
120 g smeltet smør
Evt. ekstra flormelis til glasur

  • Rør marcipan og flormelis sammen, mens smørret smelter i en gryde.
  • Tilsæt æggehviderne lidt efter lidt.
  • Tilsæt mel, vaniljekorn og til sidst det smeltede smør.
  • Gør de eventuelle andre ingredienser klar og tilføj (der findes nemlig flere variationer af muffinsne, se blot nedenfor) – lad gerne dejen hvile i køleskab, alt imens der hakkes, rives og ryddes op.
  • Bag kagerne ved 200 grader (varmluft) i ca. 18 minutter.
  • Top evt. hver muffin af med en klat tyk glasur.

NB! Hvis man bruger papirforme skal det enten være rigtige muffin-forme (dem med en bukket kant, der stabiliserer papiret), eller også skal formene støttes, fx ved at sætte dem ned i en metal- eller silikoneform. Sagen er den, at dejen er så tung, at den lægger formen ned, hvis der ikke er hold nok i den – og så er det ikke længere muffins, men linser (eller værre endnu: Ét stort muffin-fladbrød …).

Varianter:

  • Banan-chokolade-muffins:
    Bland 45-50 g grofthakket mørk chokolade samt ½ banan skåret i små tern i grunddejen.
  • ChocolateChip – Muffins med chokoladestykker:
    Bland 25 g mørk og 25 g lys grofthakket chokolade i grunddejen.
  • Limies – the Muffin Way:
    Bland grunddejen med revet skal af 1 lime samt 45-50 g grofthakket hvid chokolade.
  • Æble-kanel:
    Skræl 1 æble, fjern kernehus og skær i bådformede, tynde skiver. Halver skiverne. Fyld muffin-formene med grunddej og læg 3 stykker æble i toppen af hver. Bland 1½ tsk sukker med 1 tsk kanel og strø kanelsukkeret ud over muffinsne.
  • Vanilje-Lakrids:
    Bland 50 g grofthakket hvid chokolade i grunddejen. Lav lakridsglasur ved at blande så meget lakridspulver (jeg bruger det her) i flormelisen, at det smager godt til af lakrids. Tilsæt derefter forsigtigt vand, indtil du har en tyk glasur, du kan toppe kagerne af med.
  • ChokoChok:
    Bland grunddejen med 30 g kakao og en halv spsk mælk. Tilføj til sidst 25 g mørk og 25 g lys chokolade, grofthakket.
Posted in Bagværk, Chokolade, Opskrift, Sødt