Menu Luk

Glutenfri kost, der også er mælkefri

Enhver multiallergiker kender til udfordringer ift. kosten - og kan man ikke tåle mælkeprodukter er den cremede kokos-porresovs her en fantastisk opfindelse

Er du ramt af fødevareallergi/-intolerance over for gluten og mælk, så ved du godt, at glutenfri kost er en udfordring. Denne oversigt er en hjælp til de spiseudfordrede: Jeg har samlet mine gluten- og mælkefri opskrifter ét sted – og som en ekstra service, har jeg sorteret nødderne* fra, da de også ofte volder problemer.

Glutenfri kost kan være en bitch

Jeg skal være den første til at indrømme, at det ikke er nemt at være på glutenfri kost. Og hvis man tilmed – ligesom jeg – heller ikke tåler mælkeprodukter begynder spisning at være en udfordring i sig selv. I hvert fald hvis man spiser som de fleste danskere gør, hvor brød og pasta for det meste udgør fyldet i det enkelte måltid. 

Der dog håb forude, for du vil hurtigt opdage, at det for det første er muligt at lave både brød og kager uden gluten – og uden at skulle forvandle dit køkken til noget, der er en lille kemiker værdig. For det andet kan du også med fordel begynde at tænke dine måltider anderledes, nemlig ved at skifte det sædvanlige fyld – korn, ris og også kartofler – ud med noget mere næringsrigt, nemlig: Grøntsager. Det er først og fremmest dét, jeg har gjort – især når det kommer til aftensmad.

Lad dig ikke skræmme af ordet ‘grøntsager’: Hvis du indtil nu har syntes, at grøntsager er kedelige, så er det højst sandsynligt, fordi du ikke helt ved, hvad du skal gøre ved dem. Men bare rolig: Jeg ved, hvad man gør ved dem – så alt hvad DU nu skal gøre, er at dykke ned i oversigten her.

* Da kokosnødder tåles af de fleste med nøddeallergi, incl. mig selv, regner jeg ikke kokosnød med, når jeg kalder en opskrift for ‘nøddefri’. 


Genvejs-links til oversigten:
Morgenmad | Frokost | Aftensmad | Salat | Tilbehør | Dip, sovs og snask | Kager og desserter | Snacks


Morgenmad

Tjek mine tips til en glutenfri morgenmad uden mælkeprodukter – eller dyk ned i opskrifterne, der er listet her:

 

Frokost

Er du mest til madder til frokost, kan du finde glutenfrit brød lige her >

 

Aftensmad

 

Salat

 

Tilbehør

 

Dip, sovs og snask

 

Kager og desserter

 

Snacks