Menu Luk

Nem mad: Fancy ass-røræg med rejer og ovnbagt kål

Nemt at lave, sundt at spise, smager godt.
Print mig

4 personer

Ingredienser
10 g frisk ingefær
1 bdt forårsløg
2 peberfrugter
250 g cherrytomater
10 æg
3 spsk kokosmælk
¾ tsk groft salt
500 g rejer
2 spsk kokosolie
½ tsk gurkemeje
½ tsk stødt koriander
½ tsk spidskommen
¼ tsk chilipulver

Tilbehør
1 hvidkålshoved
Olivenolie
Spicy blandingskrydderi, salt og peber

  • Snit kålen og kom den i en dyb bradepande. Hæld lidt olivenolie over, drys med krydderierne og bland det hele godt.
  • Finhak ingefæren, skær forårsløgene i tynde skiver, peberfrugterne i små tern og cherrytomaterne i kvarte. Klem vandet af tomaterne.
  • Hæld vandet fra rejerne og klem også vandet af dem.
  • Pisk så æg, kokosmælk og salt sammen. Vend rejerne i blandingen.
  • Tænd ovnen og kom kålen derind, når ovnen er varm: Den skal have 15 min. – vend den gerne rundt ca. halvvejs.
  • Smelt nu kokosolien i en sautépande og svits ingefær og forårsløg heri.
  • Kom så peberfrugt, tomater og krydderier med og lad det hele stege i 2 min.
  • Skru ned til middelvarme – måske lidt over – og hæld ægge-rejeblandingen i sautépanden også. Rør jævnligt og skru lidt ned i takt med at massen samler sig.
  • Server med kålen som tilbehør til røræggen.

Opskriften er min version af Akoori-opskriften i Thrive Markets kogebog The Thrive Communal Table.

Posted in Aftensmad, Fisk og skaldyr, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.