4 personer
Ingredienser
10 g frisk ingefær
1 bdt forårsløg
2 peberfrugter
250 g cherrytomater
10 æg
3 spsk kokosmælk
¾ tsk groft salt
500 g rejer
2 spsk kokosolie
½ tsk gurkemeje
½ tsk stødt koriander
½ tsk spidskommen
¼ tsk chilipulver
Tilbehør
1 hvidkålshoved
Olivenolie
Spicy blandingskrydderi, salt og peber
- Snit kålen og kom den i en dyb bradepande. Hæld lidt olivenolie over, drys med krydderierne og bland det hele godt.
- Finhak ingefæren, skær forårsløgene i tynde skiver, peberfrugterne i små tern og cherrytomaterne i kvarte. Klem vandet af tomaterne.
- Hæld vandet fra rejerne og klem også vandet af dem.
- Pisk så æg, kokosmælk og salt sammen. Vend rejerne i blandingen.
- Tænd ovnen og kom kålen derind, når ovnen er varm: Den skal have 15 min. – vend den gerne rundt ca. halvvejs.
- Smelt nu kokosolien i en sautépande og svits ingefær og forårsløg heri.
- Kom så peberfrugt, tomater og krydderier med og lad det hele stege i 2 min.
- Skru ned til middelvarme – måske lidt over – og hæld ægge-rejeblandingen i sautépanden også. Rør jævnligt og skru lidt ned i takt med at massen samler sig.
- Server med kålen som tilbehør til røræggen.
Opskriften er min version af Akoori-opskriften i Thrive Markets kogebog The Thrive Communal Table.