Omeletterne her er perfekte til brunch eller til en nem omgang aftensmad, evt. serveret med lidt ekstra grønt til. Er du rigtigt i hopla, kan du også lave din egen ketchup (det er nemt!). Og, nåhja, så var det faktisk ikke mig, men min bedre halvdel, Anders, der fik ideen til denne utroligt praktiske måde at lave ‘æg til brunch’ på.
2 store omeletter – i hvert fald nok til 4-6 til brunch
Ingredienser
12 æg
Salt og peber
Fyld
1 pk champignon i skiver
Et par håndfulde spinat
Tilbehør
Champignon-versionen: Chorizopølse og/eller skinke, fx parma eller serrano.
Spinat-versionen: Røget fiskepålæg, fx laks eller ørred.
- Pisk æg sammen med salt og peber og hæld halvdelen af æggemassen i et smurt, ildfast fad.
- Fordel champignonerne oven på æggemassen.
- Tilføj spinaten til den halvdel af æggemassen, der endnu ikke er kommet i et ildfast fad. Rør godt rundt og hæld så spinat-æggemassen i et andet smurt, ildfast fad.
- Bag begge omeletter i 20-25 min. ved 180 grader i en varmluftovn.
- Hvis du serverer chorizo til: Skær pølsen i ca. en halv centimeter tykke skiver. Fordel skiverne i ét lag på en bageplade (husk bagepapir!) og smid dem med ind i ovnen de sidste 10 min. af omeletternes bagetid.