Menu Luk

Tomatpesto – PCO-venlig og nødde-/mælkefri

Masser af smag og den helt rigtige, klistrede konsistens: Måske skal pestoen her være snask på dit nytårsbord?
Print mig

Ingredienser
90 g soltørrede tomater
Koldt vand
0,5 dl olivenolie
75 g tomatpuré
6 oliven uden sten
1 fed hvidløg
1 tsk tørret basilikum
1 tsk tørret oregano
⅛ tsk salt
Et lille drys chilipulver

  • Læg de soltørrede tomater i en skål og overhæld dem med koldt vand. Der skal være så meget væske, at alle tomater mere eller mindre kommer under. Dæk skålen til og lad den stå en time eller to.
  • Hæld nu vandet fra tomaterne og saml dem og resten af ingredienserne (altså, alt – undtaget vandet, m’kay 😉 ) i en blender/minihakker/hvad du nu har.
  • Kør blandingen godt sammen: Dét betyder, at blenderen skal køre i nogle minutter, men at du stopper en gang imellem og skraber ned fra siderne.
  • Spis med det samme eller sæt på køl i et fint glas.

PS Jeg har to andre pesto-opskrifter: En tomatpesto, der indeholder ost og nødder, og en grøn pesto, der også er nødde- og mælkefri. Enjoy!

Posted in Dip / Sovs / Snask, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.