Menu Luk

Nissens frugtsalat – en både lækker og sukkerfri jule-dessert

Risalamande? Næh, jeg vil da hellere have Nissens Frugtsalat, vil jeg!
Print mig

Det føles lidt som blasfemi at skrive det her sort på hvidt midt i december, men … risalamande har aldrig sagt mig så meget (næh, julesovs, derimod …!). Derfor betød det ikke så meget for mig, at risalamanden røg som dessert Juleaften, da jeg konstaterede, at jeg ikke kan tåle mælkeprodukter. Jeg har ganske vist leget med en både mælkefri og lowcarb pendant til jule-desserten med denne her Non a la Mande, men jeg kan faktisk bedre lide den julede frugtsalat her.

1 portion – gang op for at få til flere

Ingredienser
20 g mandler
1 sødt æble
2 tørrede figner
½ dl kokosmælk
¾ tsk stødt kanel
¾ tsk lakridsrodspulver
¼ tsk stødt kardemomme
¼ tsk vaniliepulver

  • Rist mandlerne i ca. 25 min. i en varmluftovn, 150 grader.
  • Lad mandlerne køle af, inden du hakker dem.
  • Hak æblet groft og skær fignerne i små tern.
  • Rør kokosmælk sammen med kanel, lakridsrodspulver, kardemomme og vaniljepulver.
  • Saml æbler, figner og kokos-snask og bland det hele godt.
  • Portionsanret i skål eller dyb tallerken, og drys så de hakkede mandler på toppen.
Posted in Dessert, Glutenfri, Jul, Laktosefri / Mad uden mælk, Nemt og hurtigt, Opskrift, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.