Menu Luk

Nøddefrit stenalderbrød

Endelig et stenalderbrød, som nøddeallergikere kan være med på!
Print mig

Ingredienser
150 g græskarkerner
150 g solsikkekerner
100 g hørfrø
100 g sesamfrø
20 g kokosfibermel
½ tsk groft salt
45 g kokosolie + lidt ekstra til formen
5 æg

  • Finhak ca. en tredjedel af kernerne (græskarkerner og solsikkekerner).
  • Bland så alle de tørre del sammen: Kerner, frø, kokosfibermel og salt.
  • Tænd ovnen på 160 grader (varmluft) og smør en brødform på ca. 1 L med det ekstra kokosolie – sørg for at gøre det godt og grundigt.
  • Kom nu de 45 g kokosolie ned til kerne-frø-blandingen og ælt olien godt ind i blandingen – brug hænderne.
  • Tilføj så æggene og bland noget mere.
  • Hæld til sidst hele dejen i den smurte form. Glat gerne overfladen på dejen, når du har fået det hele med over.
  • Bag brødet i 1 time i den forvarmede ovn
  • Efter bagningen tager du brødet ud af formen og lader det køle af på en bagerist, dækket af et rent viskestykke.

Jeg har også en opskrift på et mere klassisk – og dermed nøddeholdigt – stenalderbrød. For slet ikke at nævne mit sesambrød og mine brunchboller 😉

Posted in Bagværk, Glutenfri, Glutenfrit brød, Laktosefri / Mad uden mælk, Morgenmad, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Tilbehør, Vegetar

4 Comments

    • Line

      Det kan du tro, det gør, Anders – jeg har såmænd selv i skrivende stund en portion liggende på frys 🙂

      Et tip til nedfrysning: Skær brødet i skiver og læg et lille stykke bagepapir mellem hver skive, inden du pakker det ned i en pose eller en bøtte. På den måde er det nemt at hive enkelte skiver op ad gangen – hvis det altså er dét, man har behov for.

      Mange hilsner,
      Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.