Menu Luk

Non a la Mande: Mælkefrit lowcarb-alternativ til ris a la mande

Non a la Mande: Anstændigt alternativ til ris a la manden, hvis mælk og hurtige kulhydrater er på nej-listen
Print mig

4 personer

Ingredienser
4 æg
2+4 dl kokosmælk (1,5 ds)
2 spsk kokosolie
1 dl kokosmel
3 spsk kokosfibermel
1½ tsk vaniljepulver
1½ spsk kokossukker
100 g smuttede mandler*

Forberedelse: Lav en sød ikke-risengrød

  • Kom alle ingredienser – undtagen mandlerne og to tredjedele af kokosmælken (4 d = en hel dåse) – i en lille gryde/kasserolle. Rør det godt sammen.
  • Sæt derefter gryden på middelvarme (lidt over) og rør godt: Grøden får en konsistens, der kan minde en smule om røræg, efterhånden som den tykner.
  • Den færdige grød kommer du i en bøtte eller i en skål og sætter den på køl.

Når grøden er kold, er du klar til at samle din Non a la mande:

  • Start med hakke mandlerne – men lad én forblive hel, hvis der hører en gave med til løjerne. Rør derefter mandlerne ud i grøden*.
  • Pisk nu kokosmælken til skum: Det foregå på præcis samme måde, som når man laver flødeskum (men måske tager det lidt længere tid og skummet bliver ikke helt lige så ‘hårdt’ i det, som flødeskum kan blive).
  • Vend derefter skummet i grøden, og kom den færdige Non a la Mande tilbage på køl, indtil den skal spises.

* Det nøddefri alternativ: Hvis du eller en af dine gæster – ligesom mig – ikke kan tåle nødder, kan du holde de hakkede mandler for sig, så den enkelte selv kan blande dem i (og evt., hvis allergikeren er meget sensitiv, kan du finde på noget andet som objekt for gavelegen, fx en sten fra en blomme eller måske en tørret sveske).

Posted in Dessert, Glutenfri, Jul, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Opskrift, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.