Menu Luk

Nytårsmenu 2016

Vores nytårsudsigt sidste år ud over Københavns Nordvestkvarter - i år bliver den anderledes, da vi er rykket til Frederiksberg
Print mig

Vi kender vel rutinen efterhånden: Julen er veloverstået, så NU skal vi til at tænke på nytårsmenu, fyrværkeri og bobler. Her er, hvad vi skal have hjemme hos os – hvilket samtidig er en lille teaser for nogle af de opskrifter, du vil kunne finde på bloggen til næste år.

Årets nytårsmenu


Forret:

En mælkefri – og dermed vegansk – udgave af denne champignonsuppe.

Hovedret:
Lammeculotte a la Anders (a.k.a. manden i huset) med brændte broccolli, Paleolivets squash-hummus og salat som tilbehør.

Dessert:
Falsk chokoladekage med mokkacreme og bagte mandler (du kan godt glæde dig til opskriften – og mens du venter, kan du jo hygge dig med Snydepelsens svampede chokoladekage, gerne toppet med denne chokoladecreme 😀 ).

Kl. 12:
Æggefri udgave af min kransekrumpel (en sundere udgave af kransekagen).

Vores nytårstradition

Min bedre halvdel og jeg er mere nogle hygge-hoveder, end vi er festhoveder. Og så er yours truly mere eller mindre skrækslagen for fyrværkeri. Så vores nytårstradition er at blive derhjemme (i sikkerhed ?), hvor vi kun er os to.

Ud over at vi spiser god og hjemmelavet mad, spiller vi også spil, ser billeder fra året der gik (helst fra vores rejser #ohlykke) og ser slutningen på en tv- eller filmserie, som vi har binget i løbet af juleferien.

Første år var det Ringenes Herre, vi kastede os over, i år er det Die Hard-filmene, men mest mindeværdigt var nu dét år, hvor vi så alle Star Wars-filmene i nummerrækkefølge (og ikke kronologisk – hvilket kan anbefales, i øvrigt):

Jeg ved dog ikke, om jeg kan anbefale at se mange Star Wars-film i træk, for i flere dage derefter havde jeg Darth Vader-temaet på hjernen, hvilket i praksis betød at jeg, hver gang jeg rejste mig og gik gennem stuen, nynnede: “Daaa-daaa-daaa-da-da-daaa-da-da-daaa…”

Anders virkede lidt nervøs til sidst ?

Godt nytår, alle sammen!

Posted in Aftensmad, Chokolade, Dessert, Dip / Sovs / Snask, Glutenfri, Kød, Laktosefri / Mad uden mælk, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Salat, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Suppe, Tilbehør