Menu Luk

‘Broccoli møder Asien’-salat – nem og spændende salat

Sund og farverig - og så smager den godt (hvis jeg selv skal sige det)
Print mig

En spændende salat, ligefrem? Ja, da!

For mange år siden vidste jeg ikke rigtigt, hvad jeg skulle gøre med grøntsager, og du ville aldrig høre mig benævne noget en ‘spændende salat’. Men efter at leget med livsstilsændringer, incl. kostændringer, i snart lige så mange år, er jeg nu officielt grøntsags- og salatfan.

Hvis du er nysgerrig efter at vide, hvordan pokker jeg er blevet så glad for grøntsager, så kan jeg afsløre, at tricket for mig var at smide ris, korn og kartofler ud af min kost. Dét efterlod et enormt hul på min tallerken. Det er dét hul, jeg har lært at fylde op med grøntsager, og – vupti – med tiden er jeg endt med at elske de grønne sager.

Andre salatopskrifter, jeg er begejstret for, er solskinssalaten og den japanske radisesalat. Men apropos sidstnævnte, så kan vi jo lige så godt starte med denne ‘Broccoli møder Asien’-salat, nu du er her.

Ingredienser

1 ‘hoved’ broccoli
1 rød peberfrugt
250 g cherrytomater
1-2 spsk sesamfrø

Dressing

1-2 spsk tamari (glutenfri sojasauce, fås i helsekostforretninger)
3 tsk rød balsamico
3 spsk olivenolie
1 fed knust hvidløg
1 tsk fintreven og frisk ingefær
Lidt friskkværnet peber

  • Pluk broccolien i små og mundrette buketter, skær peberfrugten i tern og cherrytomaterne i kvarte.
  • Bland grøntsager og sesamfrø godt sammen i en skål.
  • Bland dressingen: Den nemme måde er at smide ingredienserne i et glas med låg, en plastboks (også med låg) eller i en meljævner. Ryst derefter skidtet som en besat, eller bare til det hele er blandet godt (igen: Husk låg …).
  • Hæld den færdigblandede dressing over salaten og vend det hele grundigt sammen.
  • Servér.
Posted in Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Plantebaseret kost, Salat, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar