Menu Luk

Ovnbagt blomkålsris

Ovnbagt blomkålsris er nemt at lave og perfekt erstatning for ris og pasta, hvis man spiser low carb og/eller glutenfrit
Print mig

De første mange gange jeg lavede blomkålsris, stod jeg og fedtede med det på en pande. Det var indtil jeg fandt ud af, hvor absurd meget nemmere det er blot at kyle skidtet i ovnen. Derfor giver jeg dig her opskriften på Ovnbagte blomkålsris. Brug dem som tilbehør til fx Simrende chili sin carne eller Kylling i grøn, grøn karry.

Tilbehør til 3-4 personer

Ingredienser
3-4 blomkålshoveder
Olivenolie
Salt og peber

  • Skær blomkålen i buketter, der enten kan komme gennem slusen på din foodprocessor – eller, hvis du vælger den håndholdte metode – er til at holde i hånden, når du skal rive dem på et rivejern.
  • Riv blomkålen og kom resultatet i en dyb bradepande.
  • Fordel nu en god klat olivenolie hen over blomkålen og tilføj også salt og peber. Vend det hele rundt med hænderne.
  • Bag blomkålsrisen i ovnen i 15 min. ved 180 grader (varmluft) – vend den gerne rundt ca. halvvejs (men brug en spatel denne gang, ik’? 😉 ).

Tip: Føler du dig vild og vovet, kan du give dine blomkålsris et ekstra krydderi med på vejen, inden den kommer i ovnen. Herhjemme er vi vilde med Urtekrams blandingskrydderier eller – uha, uha – Irmas umami-krydderi.

Posted in Aftensmad, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Populær, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Tilbehør, Vegansk, Vegetar

4 Comments

  1. Sussi

    Hej Line. Mener du virkelig at man skal bruge 3-4 blomkåslhoveder, altså 1 til hver person?
    Og lige endnu engang tak for alle de super dejlige opskrifter.
    Knus

    • Line

      Hej Sussi!

      Ja, det er i hvert fald, hvad der ryger ned herhjemme pr. person. Men vi køber altid økologiske blomkål, og de er selvfølgelig som oftest lidt mindre end de konventionelle.

      Og: Velbekomme 🙂

      KH Line

    • Line

      Hov, det skulle da stå i opskriften! Godt spottet, at det manglede – jeg har fluks opdateret. Og tak fordi du gjorde mig opmærksom på det, Lisbeth 🙂

      Det er 180 grader i en varmluftovn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.