Menu Luk

Ovnbagt blomkålsris

Ovnbagt blomkålsris er nemt at lave og perfekt erstatning for ris og pasta, hvis man spiser low carb og/eller glutenfrit
Print mig

Hvorfor koge almindelige ris, når du kan lave blomkålsris i ovnen?

Jeg har aldrig helt forstået almindelige ris. Hvis vi ser bort fra det faktum, at de er afsindigt gode til at suge rigelige mængder af karrysovs op med, så kan jeg ikke helt se pointen med dem. De klistrer, de koger fast, og de smager kedeligt. Modsat bagt blomkål – og bagte grøntsager i det hele taget – som smager så forrygende, at jeg personligt kan spise det som snack. Til gengæld er blomkålsris officielt helt og aldeles elendige, når det kommer til opsugning af sovs. Men det kan jeg leve med.

De første mange gange jeg lavede blomkålsris, stod jeg ganske vist og fedtede med dem på en pande. Det var indtil jeg fandt ud af, hvor absurd meget nemmere det er blot at kyle skidtet i ovnen. Derfor giver jeg dig her opskriften på ovnbagte blomkålsris. Brug dem som tilbehør til fx Simrende chili sin carne eller Kylling i grøn, grøn karry.

PS Føler du dig doven i dag, har jeg også en opskrift på rustikke blomkålsris, hvor du springer riveriet over og i stedet blot hakker blomkålen groft med en kniv.

Tilbehør til 4 personer

Ingredienser

3-4 blomkålshoveder
En god olie, fx sesam- eller olivenolie
Salt og peber – og måske også et blandingskrydderi (jeg er fx glad for det her fra Urtekram)

Sådan laver du nemt blomkålsris

  • Skær blomkålen i buketter, der enten kan komme gennem slusen på din foodprocessor – eller, hvis du vælger den håndholdte metode – er til at holde i hånden, når du skal rive dem på et rivejern.
  • Riv blomkålen og kom resultatet i en dyb bradepande.
  • Fordel nu en god klat olivenolie hen over blomkålen og tilføj også salt, peber og evt. dit krydderi. Vend det hele rundt med hænderne, så olie og krydderier bliver fordelt godt.
  • Bag blomkålsrisen i ovnen i 25-30 min. ved 180 grader (varmluft) – vend den gerne rundt ca. halvvejs (men brug en spatel denne gang i stedet for grabberne, ik’?).
Posted in Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Plantebaseret kost, Populær, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Tilbehør, Vegansk, Vegetar

4 Comments

  1. Sussi

    Hej Line. Mener du virkelig at man skal bruge 3-4 blomkåslhoveder, altså 1 til hver person?
    Og lige endnu engang tak for alle de super dejlige opskrifter.
    Knus

    • Line

      Hej Sussi!

      Ja, det er i hvert fald, hvad der ryger ned herhjemme pr. person. Men vi køber altid økologiske blomkål, og de er selvfølgelig som oftest lidt mindre end de konventionelle.

      Og: Velbekomme 🙂

      KH Line

    • Line

      Hov, det skulle da stå i opskriften! Godt spottet, at det manglede – jeg har fluks opdateret. Og tak fordi du gjorde mig opmærksom på det, Lisbeth 🙂

      Det er 180 grader i en varmluftovn.

Der er lukket for kommentarer.