Ovnbagt blomkålsris

Ovnbagt blomkålsris er nemt at lave og en perfekt erstatning for ris og pasta, hvis man spiser low carb og/eller glutenfrit

Ovnbagt blomkålsris er nemt at lave og en perfekt erstatning for ris og pasta, hvis man spiser low carb og/eller glutenfrit

Tilbehør til 3-4 personer

Ingredienser
3-4 blomkålshoveder
Olivenolie
Salt og peber

  • Skær blomkålen i buketter, der enten kan komme gennem slusen på din foodprocessor – eller, hvis du vælger den håndholdte metode – er til at holde i hånden, når du skal rive dem på et rivejern.
  • Riv blomkålen og kom resultatet i en dyb bradepande.
  • Fordel nu en god klat olivenolie hen over blomkålen og tilføj også salt og peber. Vend det hele rundt med hænderne.
  • Bag blomkålsrisen i ovnen i 15 min. – vend den gerne rundt ca. halvvejs (men brug en spatel denne gang, ik’? 😉 ).

Tip: Føler du dig vild og vovet, kan du give dine blomkålsris et ekstra krydderi med på vejen, inden den kommer i ovnen. Herhjemme er vi vilde med Urtekrams blandingskrydderier eller – uha, uha – Irmas umami-krydderi.


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

2 kommentarer

  1. Sussi

    Hej Line. Mener du virkelig at man skal bruge 3-4 blomkåslhoveder, altså 1 til hver person?
    Og lige endnu engang tak for alle de super dejlige opskrifter.
    Knus

    • Line

      Hej Sussi!

      Ja, det er i hvert fald, hvad der ryger ned herhjemme pr. person. Men vi køber altid økologiske blomkål, og de er selvfølgelig som oftest lidt mindre end de konventionelle.

      Og: Velbekomme 🙂

      KH Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.