Annonce
Menu Luk

Ovnbagt kål-‘pasta’

Det lyder måske lidt kedeligt - 'varm hvidkål' - men det smager helt forrygende. Og er nemt at lave.
Print mig

Jeg er ikke sikker på, at jeg havde forudset, hvor meget kål jeg ville komme til at æde i mit liv. Men efter jeg fandt ud af at bl.a. glutenholdigt kort vitterligt ikke gavner mit helbred, så er mit indtag af kål røget bemærkelsesværdigt meget i vejret.

Her får du kål som erstatning som pasta, men du kan selvfølgelig også lave blomkålsris eller denne kålsalat med laks.

Tilbehør til 4 personer

Ingredienser
2 hvidkål
Et skvæt god olivenolie
Salt og peber – eller hvis man er vild: ‘Salt til rodfrugter’ fra urteteket

  • Snit kålen til strimler og fordel resultatet i en stor bradepande-plade.
  • Fordel olie og krydderier henover og vend det hele, så olie og krydderier bliver godt fordelt.
  • Sæt pladen i en forvarmet ovn (180 grader for varmluft – ellers 200 grader) og giv kålen 20 min. Vend og rod gerne lidt rundt i den ca. halvvejs.
  • Server evt. i forvarmet, ildfast fad (når det skal være forvarmet, er det fordi bitter erfaring har vist, at kålen ellers hurtigt bliver kold).

Tip: Kål-‘pastaen’ behøver ikke blive lavet på hvidkål: Andre slags kål er mindst lige så velegnede og kan tilføje både smag og farver, så slå dig endelig løs med rødkål, grønkål, blomkål, spidskål, osv.

Posted in Aftensmad, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Tilbehør, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.