Jeg er ikke sikker på, at jeg havde forudset, hvor meget kål jeg ville komme til at æde i mit liv. Men efter jeg fandt ud af at bl.a. glutenholdigt kort vitterligt ikke gavner mit helbred, så er mit indtag af kål røget bemærkelsesværdigt meget i vejret.
Her får du kål som erstatning som pasta, men du kan selvfølgelig også lave blomkålsris eller denne kålsalat med laks.
Tilbehør til 4 personer
Ingredienser
2 hvidkål
Et skvæt god olivenolie
Salt og peber – eller hvis man er vild: ‘Salt til rodfrugter’ fra urteteket
- Snit kålen til strimler og fordel resultatet i en stor bradepande-plade.
- Fordel olie og krydderier henover og vend det hele, så olie og krydderier bliver godt fordelt.
- Sæt pladen i en forvarmet ovn (180 grader for varmluft – ellers 200 grader) og giv kålen 20 min. Vend og rod gerne lidt rundt i den ca. halvvejs.
- Server evt. i forvarmet, ildfast fad (når det skal være forvarmet, er det fordi bitter erfaring har vist, at kålen ellers hurtigt bliver kold).
Tip: Kål-‘pastaen’ behøver ikke blive lavet på hvidkål: Andre slags kål er mindst lige så velegnede og kan tilføje både smag og farver, så slå dig endelig løs med rødkål, grønkål, blomkål, spidskål, osv.