Annonce
Menu Luk

Ovnbagt kål-‘pasta’

Det lyder måske lidt kedeligt - 'varm hvidkål' - men det smager helt forrygende. Og er nemt at lave.
Print mig

Jeg er ikke sikker på, at jeg havde forudset, hvor meget kål jeg ville komme til at æde i mit liv. Men efter jeg fandt ud af at bl.a. glutenholdigt kort vitterligt ikke gavner mit helbred, så er mit indtag af kål røget bemærkelsesværdigt meget i vejret.

Her får du kål som erstatning som pasta, men du kan selvfølgelig også lave blomkålsris eller denne kålsalat med laks.

Tilbehør til 4 personer

Ingredienser
2 hvidkål
Et skvæt god olivenolie
Salt og peber – eller hvis man er vild: ‘Salt til rodfrugter’ fra urteteket

  • Snit kålen til strimler og fordel resultatet i en stor bradepande-plade.
  • Fordel olie og krydderier henover og vend det hele, så olie og krydderier bliver godt fordelt.
  • Sæt pladen i en forvarmet ovn (180 grader for varmluft – ellers 200 grader) og giv kålen 20 min. Vend og rod gerne lidt rundt i den ca. halvvejs.
  • Server evt. i forvarmet, ildfast fad (når det skal være forvarmet, er det fordi bitter erfaring har vist, at kålen ellers hurtigt bliver kold).

Tip: Kål-‘pastaen’ behøver ikke blive lavet på hvidkål: Andre slags kål er mindst lige så velegnede og kan tilføje både smag og farver, så slå dig endelig løs med rødkål, grønkål, blomkål, spidskål, osv.

Posted in Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Plantebaseret kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Tilbehør, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.