Menu Luk

PaleoPizza

PaleoPizzaen knaser ikke og kan ikke håndteres med én hånd - men den smager godt alligevel!
Print mig

4 små pizzaer – med 2 forskellige slags fyld

Tomatsovsen
2 løg
2 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
Basilikum
Oregano
En smule stødt chilipulver
Salt og peber

Osten
En god, økologisk og fuldfed fætter, tak

Bunde
8 æg
1 dl sesamfrø
5-6 gulerødder
1 tsk salt
Masser af peber

Fyld 1
Chorizo (vælg den, der bliver leveret i tynde skiver)
Rød peberfrugt

Fyld 2
Skinke, fx parma eller serrano
Champignon

Okay, det der med at forsøge at lave en paleo-agtig pizza, dét måtte prøves! Det er svært at få den helt rigtige pizza-agtige fornemmelse, fordi der ikke kommer en sprød og fast bund, når man ikke bruger mel (læs: Resultatet knaser ikke, og du kan ikke spise dine slices af PaleoPizza med én hånd). Men derfor smagte den nu ret godt alligevel 😉

  • Lav tomatsovsen først: Hak løg og hvidløg og svits dem i smør eller olie sammen med basilikum og oregano (doseres på gefühl). Smid de hakkede tomater i og lad det koge op (med låg). Lad simre i 5 min. og smag så til med salt, peber og chilipulver.
  • Lad tomatsovsen simre videre uden låg, mens du gør grønsagerne klar: Peberfrugten skal i strimler, champignonerne i skiver, og gulerødderne skal rives.
  • Bundene laves først som omeleter: Pisk æg, salt og peber sammen. Rør/pisk herefter sesamfrø og gulerødder i æggemassen. Steg massen på en pande i 4 omgange, så du får 4 omeletter, der kan udgøre det for pizzabunde. Fordel de færdige bunde på to bageplader med papir.
  • Saml pizzaerne: Fordel først tomatsovsen på de fire bunde. Smid et godt lag ost på (den dovne kok skærer blot skiver af den, den flittige river den) og læg til sidst fyldet på (to pizzaer med Fyld 1 og to med Fyld 2).
  • Bag i 15 min. ved 180 grader i en varmluft ovn.

Pssst… du kan også prøve min lowcarb pizza, der også er glutenfri og har – endnu mere! – pizza-feeling.

Posted in Aftensmad, Glutenfri, Kød, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF