Menu Luk

PaleoPizza

PaleoPizzaen knaser ikke og kan ikke håndteres med én hånd - men den smager godt alligevel!
Print mig

4 små pizzaer – med 2 forskellige slags fyld

Tomatsovsen
2 løg
2 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
Basilikum
Oregano
En smule stødt chilipulver
Salt og peber

Osten
En god, økologisk og fuldfed fætter, tak

Bunde
8 æg
1 dl sesamfrø
5-6 gulerødder
1 tsk salt
Masser af peber

Fyld 1
Chorizo (vælg den, der bliver leveret i tynde skiver)
Rød peberfrugt

Fyld 2
Skinke, fx parma eller serrano
Champignon

Okay, det der med at forsøge at lave en paleo-agtig pizza, dét måtte prøves! Det er svært at få den helt rigtige pizza-agtige fornemmelse, fordi der ikke kommer en sprød og fast bund, når man ikke bruger mel (læs: Resultatet knaser ikke, og du kan ikke spise dine slices af PaleoPizza med én hånd). Men derfor smagte den nu ret godt alligevel 😉

  • Lav tomatsovsen først: Hak løg og hvidløg og svits dem i smør eller olie sammen med basilikum og oregano (doseres på gefühl). Smid de hakkede tomater i og lad det koge op (med låg). Lad simre i 5 min. og smag så til med salt, peber og chilipulver.
  • Lad tomatsovsen simre videre uden låg, mens du gør grønsagerne klar: Peberfrugten skal i strimler, champignonerne i skiver, og gulerødderne skal rives.
  • Bundene laves først som omeleter: Pisk æg, salt og peber sammen. Rør/pisk herefter sesamfrø og gulerødder i æggemassen. Steg massen på en pande i 4 omgange, så du får 4 omeletter, der kan udgøre det for pizzabunde. Fordel de færdige bunde på to bageplader med papir.
  • Saml pizzaerne: Fordel først tomatsovsen på de fire bunde. Smid et godt lag ost på (den dovne kok skærer blot skiver af den, den flittige river den) og læg til sidst fyldet på (to pizzaer med Fyld 1 og to med Fyld 2).
  • Bag i 15 min. ved 180 grader i en varmluft ovn.

Pssst… du kan også prøve min lowcarb pizza, der også er glutenfri og har – endnu mere! – pizza-feeling.

Posted in Aftensmad, Glutenfri, Kød, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF

5 Comments

  1. Hans

    lige noget for min lactose og gluten intolerent bonusdatter
    jeg vi bruge en del af dine opskrifter når hun gæster huset.
    Tak

    • Line

      Jamen, velbekomme da – det er bare skønt, at andre kan få glæde af dem.

      Men hov, så lige, at jeg var kommet til at tagge PaleoPizzaen med ‘Laktosefri’ – det er alligevel en sandhed med modifikationer: Der er en smule laktose i faste oste. For det meste er det så lidt, at laktoseintolerante kan tåle det, men det kunne godt være, du lige skulle krydstjekke med bonusdatteren først …

      Håber nu alligevel, at opskrifterne generelt gør lykke 🙂

  2. Britta

    En lille kommentar..
    Da jeg for efterhånden mange år siden fik konstateret, at jeg er laktose intolerant, så jeg mit liv ende i helvede… (lettere overdrevet 😉 ) Jeg er ostoman – bare tanken om, at jeg ikke måtte spise mine elskede ostemader. Men redningen kom, da diætisten sagde: Der er ikke laktose i skære oste – mit liv var redet 🙂 Men jeg måtte slet ikke spise leverpostej. Der tænker man jo ikke lige over, at der er mælk i, men det undværer jeg gerne – bare jeg må spise ost 😉 Stenalderbrød med en skive kommenost – det er altså guld 😉

  3. Ann-Sofie

    Hej Line,
    Jeg har netop læst bogen ‘spis dig gravid’ hvor der står at det kun er ’tilladt’ med rå gulerødder da varmen springer nogle molekyler der så frigiver sukker, men kan se der er en del af dine opskrifter med ‘varmede’ gulerødder?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.