Menu Luk

PCO-venlig kost

Hvis du tror, PCO-venlig kost er kedelig, skal du tro om igen - se bare her, hvordan der fx kan være knald på farverne

Kvinder med hormonforstyrrelsen PCOS kan mindske deres symptomer og øge deres velvære, hvis de spiser en såkaldt PCO-venlig kost. Her på siden har jeg samlet mine bud på førstehjælp til en PCO-venlig hverdag: En digital kogebog/guide – og en masse opskrifter.

PCO-venlig kost gør en forskel

Da jeg fik diagnosen PCOS, var der ingen, der fortalte mig, at sammensætningen af kosten kan være en afgørende faktor, i forhold til behandling af PCOS. Måske gik jeg glip af et godt råd, fordi jeg tilhører det mindretal af normalvægtige kvinder, der får diagnosen, men min generelle erfaring med læger giver mig – desværre – grund til at tvivle. Men faktum er altså, at en såkaldt PCO-venlig kost kan være en vigtig spiller i behandlingen.

Dette er i øvrigt ikke noget, jeg som lægperson påstår. Det er typer som læge Bjarne Stigsby og diætisterne hos Hartvig & Engell, der siger det. Og de siger det baseret på forskning og egen praksiserfaring.

Anyway, så ved jeg, at mange oplever, at den PCO-venlige kost er en udfordring at få til at fungere i dagligdagen, så på siden her har jeg samlet en oversigt over alle de PCO-venlige opskrifter på bloggen (og jeg har tilladt mig også at linke til den digitale e-bog, jeg har udgivet, og som også kan hjælpe).

Vær dog opmærksom på, at opskrifterne ikke nødvendigvis overholder anbefalingerne i fx Bjarne Stigsbys KISS-kost. Når jeg kategoriserer en opskrift som ‘PCO-venlig’, er det fordi den kun indeholder PCO-venlige ingredienser, dvs kulhydrater med lavt GI.


E-bog: PCO-venlige opskrifter – din genvej til nem og naturlig hverdagsmad

Kostomlægning er ofte en afgørende faktor, hvis du kæmper med PCOS eller er insulinresistent, men mange har svært ved at finde PCO-venlige madopskrifter. E-bogen her indeholder ikke kun opskrifter, men også hjælp til at få nem og PCO-venlig kost integreret i hverdagen.

Køb bogen 'PCO-venlige opskrifter' hos saxo.com

Pris: ca. 50 kr.
Læs mere om bogen


Genvejs-links til oversigten herunder:

Morgenmad | Frokost | Aftensmad | Salat | Tilbehør | Dip, sovs og snask | Kager og desserter | Snacks 


PCO-venlig kost justeret i 2015: Rodfrugter og kolde kartofler kom ind i varmen
Forskningen afslører hele tiden ny viden. I 2015 skrev jeg et blogindlæg bl.a. om justering af retningslinjerne for den PCO-venlige kost.
Læs indlægget om den justerede PCO-venlige kost


Morgenmad

Tjek mine tips til en glutenfri morgenmad uden mælkeprodukter – eller dyk ned i opskrifterne, der er listet her:

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Salat

Dip, sovs og snask

Kager og desserter

Snacks