14 stk.
Ingredienser
300 g peanutbutter, gerne chunky
200 g kokossukker
1 æg
½ tsk vaniljepulver
- Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål. Du rører det bare sammen med en helt almindelig spiseske (sikkert den ske, du brugte til at kratte peanutbutteret ud af glasset med).
- Fordel dejen i 14 let flade klatter på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag klatterne i 8 minutter ved 180 grader (varmluft).
- Lad kagerne køle af på en bagerist.
- Spis.
- Forsøg nu at lade være med at spise dem alle sammen på én gang.
- Nåh, pokkers. Bedre held næste gang …! #narko
Hvorfor ‘en lille bitte smule sundere’, spørger du? Fordi der for det første er lidt mindre sukker i end den originale amerikanske opskrift. For det andet fordi jeg bruger kokossukker, der er bare lidt mere venligt ved blodsukkeret end almindeligt hvidt sukker og rørsukker er. Men som sagt: Primært usunde cookies, så prøv at beherske dig, ik’? ?
PS Jeg har i øvrigt flere af den slags småkager i ærmet. Prøv også Lyn-cookies med kanel og banan – eller måske en omgang Mokkaklatter?