Menu Luk

Plantebaseret kost – Klimavenlig mad

Du gavner både dig selv og klimaet, hvis du spiser en plantebaseret kost. Her får du opskrifter til frokost, aftensmad - og selvfølgelig en omgang salat.

Du gavner både dig selv og klimaet, hvis du spiser en plantebaseret kost. Af en eller anden grund har mange danskere det svært med grøntsager, men retter baseret på grøntsager kan være både lækre og mættende.

Plantebaseret kost er klimavenlig mad

Her på bloggen betyder ‘plantebaseret kost’ ikke nødvendigvis, at opskrifterne er helt uden kød. Nogle er ganske vist helt vegetariske eller veganske – andre har ‘bare’ mindre kød til fordel for mange flere grøntsager. Er der kød i opskriften, er det enten fisk eller kalkun/kylling/svin, eftersom kød fra disse dyr har et mindre CO2-aftryk end koen og lammet.

Oversigten her giver dig god bunke plantebaserede og klimavenlige opskrifter til både morgenmad, frokost, aftensmad – og selvfølgelig en omgang salat. Der er også både tilbehør og snask til dig. Ligesom alle mine andre opskrifter er det hele hverdagsmad, der er nem at lave, og som smager godt.

Alle opskrifterne er desuden glutenfri og uden mælkeprodukter.

PS Det er jo ikke kun klimaet, der har godt af, at du spiser flere grøntsager. Det har din krop også, og det kan du læse mere om i dette blog-indlæg, der blandt andet handler om din oldemor. Indlægget er et uddrag af min bog, ‘Livsmedicin’, der er en hjælp til livsstilsændringer. Tilhører du en af de føromtalte danskere, der på trods af god vilje simpelthen ikke kan få klemt mere grønt ind i hverdagen, så er bogen måske noget for dig. Jeg har selv haft det svært med grøntsager – for at sige det mildt – men nu går det strygende. I bogen ‘Livsmedicin’ fortæller jeg, hvordan jeg lykkedes med kostændringen.


Genvejs-links til oversigten:
Morgenmad | Frokost | Aftensmad | Salat | Tilbehør | Dip, sovs og snask | Hvorfor er der ikke nogen kager?


Opskrifter til klimavenlig mad med masser af grøntsager


Morgenmad


Frokost


Aftensmad


Salat


Tilbehør


Dip, sovs og snask


Hvorfor er der ikke nogen kager?

Oh, jamen, jeg har masser af kager! Inklusive nogle, der er både glutenfri, og som passer fint til en plantebaseret kost. Du kan finde dem alle sammen lige her:

Sund(ere) og glutenfri kager

Velbekomme!