Uanset om du er vegetar, veganer eller bare gerne vil spise mere grønt og mindre kød, så er portobello-bøfferne her dine venner. Og ja, de duer også til mænd – min egen er i hvert fald svært begejstret for dem.
Pssst…. jeg har også et par veganske – og glutenfri! – kager her på bloggen, hvis det skulle have interesse. Hvad siger du fx til kanel-cupcakes eller en flad banankage? ?
Nåh, men det var portobello-bøfferne, vi kom fra:
8 stk. / 4 personer
Ingredienser
70 g cashewnødder (rå og usaltede)
1 ds kikærter
8 portobellosvampe
1 fed hvidløg
1 løg
1 spsk kokosolie
1 spsk tahin
Saften af en ¼ citron – eller ½ lime
½ tsk røget paprika
½ tsk sød paprika
½ tsk spidskommen
½ tsk lakridsrodspulver
Masser af salt og friskkværnet peber
Forberedelse: 24 timer før kommer du cashewnødderne i blød i koldt vand. Lad dem stå tildækket, til du skal bruge dem.
- Skyl portobellosvampene fri for jord – fjern stokken.
- Hak løg, hvidløg og portobello-stok groft.
- Hæld vandet fra både kikærterne og cashewnødderne. Og skyl dem også, nu du er i gang.
- Blend nu alt undtagen ‘toppene’/’skålene’/‘eller-hvad-pokker-vi-nu-skal-kalde-dem’ af portobellosvampene. Smag gerne blandingen til, inden du erklærer den for færdig.
- Til sidst fordeler du fyldet i portobello-skålene (okay, så er det dét, vi kalder dem) og bager hele molevitten i ca. 15 minutter ved 200 grader (varmluft).
Jeg har luret lidt på Camille Majas opskrift på fyldte portobellosvampe som inspiration til opskriften, så tak for dét, du!