Annonce
Menu Luk

Portobello-bøffer – på den nemme og veganske måde

Portobello-bøffer lyder måske som noget taget ud af 70'erne, men det viser sig at være et ret fint alternativt til kød-tilbehør, hvis man gerne vil være lidt klima-venlig engang imellem
Print mig

Uanset om du er vegetar, veganer eller bare gerne vil spise mere grønt og mindre kød, så er portobello-bøfferne her dine venner. Og ja, de duer også til mænd – min egen er i hvert fald svært begejstret for dem.

Pssst…. jeg har også et par veganske – og glutenfri! – kager her på bloggen, hvis det skulle have interesse. Hvad siger du fx til kanel-cupcakes eller en flad banankage? ?

Nåh, men det var portobello-bøfferne, vi kom fra:

8 stk. / 4 personer

Ingredienser
70 g cashewnødder (rå og usaltede)
1 ds kikærter
8 portobellosvampe
1 fed hvidløg
1 løg
1 spsk kokosolie
1 spsk tahin
Saften af en ¼ citron – eller ½ lime
½ tsk røget paprika
½ tsk sød paprika
½ tsk spidskommen
½ tsk lakridsrodspulver
Masser af salt og friskkværnet peber

Forberedelse: 24 timer før kommer du cashewnødderne i blød i koldt vand. Lad dem stå tildækket, til du skal bruge dem.

  • Skyl portobellosvampene fri for jord – fjern stokken.
  • Hak løg, hvidløg og portobello-stok groft.
  • Hæld vandet fra både kikærterne og cashewnødderne. Og skyl dem også, nu du er i gang.
  • Blend nu alt undtagen ‘toppene’/’skålene’/‘eller-hvad-pokker-vi-nu-skal-kalde-dem’ af portobellosvampene. Smag gerne blandingen til, inden du erklærer den for færdig.
  • Til sidst fordeler du fyldet i portobello-skålene (okay, så er det dét, vi kalder dem) og bager hele molevitten i ca. 15 minutter ved 200 grader (varmluft).

Jeg har luret lidt på Camille Majas opskrift på fyldte portobellosvampe som inspiration til opskriften, så tak for dét, du!

Posted in Aftensmad, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nemt og hurtigt, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.