Portobello-bøffer – på den nemme og veganske måde

Portobello-bøffer lyder måske som noget taget ud af 70'erne, men det viser sig at være et ret fint alternativt til kød-tilbehør, hvis du gerne vil være lidt klima-venlig engang imellem

Portobello-bøffer lyder måske som noget taget ud af 70’erne, men det viser sig at være et ret fint alternativt til kød-tilbehør, hvis du gerne vil være lidt klima-venlig engang imellem

6 stk. / 3-4 personer

Ingredienser
75 g tørrede kikærter
50 g cashewnødder (rå og usaltede)
6 portobellosvampe
1 fed hvidløg
½ løg
1 spsk kokosolie
1 spsk tahin
Saften af en ⅛-¼ citron – eller ½ lime
¼ tsk røget paprika
¼ tsk sød paprika
¼ tsk spidskommen
¼ tsk lakridsrodspulver
Masser af salt og friskkværnet peber

Forberedelse: 24 timer før kommer du kikærterne og cashewnødderne i blød i koldt vand. Lad dem stå tildækket, til du skal bruge dem.

  • Skyl portobellosvampene fri for jord – fjern stokken.
  • Hak løg, hvidløg og portobello-stok groft.
  • Hæld vandet fra kikærterne og cashewnødderne. Og skyl dem også, nu du er i gang.
  • Blend nu alt undtagen ‘toppene’/’skålene’/‘eller-hvad-pokker-vi-nu-skal-kalde-dem’ af portobellosvampene. Smag gerne blandingen til, inden du erklærer den for færdig.
  • Til sidst fordeler du fyldet i portobello-skålene (okay, så er det dét, vi kalder dem) og bager hele molevitten i ca. 15 minutter ved 200 grader (varmluft).

Jeg har luret lidt på Camille Majas opskrift på fyldte portobellosvampe som inspiration til opskriften, så tak for dét, du!

PS Jeg har også et par veganske – og glutenfri! – kager her på bloggen, hvis det skulle have interesse. Hvad siger du fx til kanel-cupcakes eller en flad banankage? 😋


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)