Menu Luk

Prikket daddelkage – uden mel og sukker

Ikke blot prikket, men også populær. Daddelkagen har det med et være et gæste-hit!
Print mig

Det her er en af mine tidligste opskrifter på mel- og sukkerfri kager. Men det gør den ikke til et kedeligt bekendtskab – tværtimod. Jeg ved tilfældigvis at den er en favorit hos andre end mig selv 😉 Den prikkede daddelkage har slægtninge i både kokos-kakao-kagen og æble-kanel-kagen, så hvis du ender med at elske den prikkede, skal du næsten også prøve de to andre. Men først: Prikket daddelkage!

Ingredienser
200 g bløde el. udblødte dadler uden sten
½ banan
40 g mandler eller  cashewnødder
3 æg
30 g kokosolie
Korn af ½ stang vanilje
80 g mørk chokolade* (70 % kakao)

  • Finhak nødderne på en foodprocessor.
  • Hak chokoladen groft.
  • Smør en aflang bageform på ca. 1 L.
  • Smid alle ingredienserne – bortset fra chokoladen – i en foodprocessor/blender. Blend i nogle minutter.
  • Vend chokoladestykkerne i dejen og hæld derefter dejen i formen.
  • Bages i 30 min. ved 175 grader (varmluft).

Tip: Min tidligere kollega, Helle, har berettet, at man med blot 1½ dl kokosmel kan gøre daddelkagen ‘bounty-agtig’. Tippet er hermed givet videre.

* Hvis du er meget følsom over for gluten, mælk, soja og/eller nødder skal du passe på chokoladen: De fleste mørke chokolader indeholder spor af en eller flere af disse ingredienser. Man kan som oftest få helt ‘rene varer’ i helsekostforretninger (men, oh boy, de koster!)

Posted in Bagværk, Chokolade, Dessert, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Lines kager - uden mel og sukker, Opskrift, Populær, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

2 Comments

  1. Johanne

    Hej Line

    Jeg har lavet denne gode kage, og vil nu lave noget lign. til mine kollegaer på fredag (31/5)

    Kan du komme med en opskrift – ikke nødvendigvis denne, men noget der ligner som er muligt at lave til 40 personer.

    ps. hvor mange personer beregner du denne kage til?

    Mvh. Johanne

  2. Line

    Hej Johanne!

    Puh, hvor mange er den til? Det kommer jo lidt an på, hvor store stykker du skærer den ud i … 😉

    Jeg har lavet den til fire personer engang, hvor formen stort set blev ryddet, men jeg vil næsten vædde på, at du uden problemer kan gange opskriften op – så skal du bare have en større form og bage kagen i lidt længere tid.

    Min kokos-kakao-kage og krydderkagen er lidt større. De ku’ nok godt række til 15-20 personer hver især, hvis man ikke skærer dem ud i alt for voldsomme stykker.

    – Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.