Menu Luk

Raw brownie med kokostopping – uden mel og sukker

Hip hurra, det er min fødselsdag, så kollegerne får det her i dag - omend jeg måtte gange opskriften her med 3 for at få nok ;-)
Print mig

Mmm… raw brownie!

Jeg ved ikke, hvad det er med chokoladekager, men de lader tilsyneladende til at indeholde livskvalitet – og denne raw brownie er ingen undtagelse. Udover at den smager pokkers godt, kan den også prale af at være glutenfri, PCO-venlig og sundere end kager er flest.

Er du en sucker for chokoladekager, skal du helt sikkert også prøve Snydepelsens svampede chokoladekage. Og hvad med denne kakaocremede æble-snack med kokos? Eller-eller den veganske – og falske! – chokoladekage?

Men allerførst skal du selvfølgelig have lov til at lave den der raw brownie.

16 stk

Kageingredienser

200 g tørrede, usvovlede abrikoser
100 g kokosmel
1,5 dl kogende vand
35 g kakaopulver
35 g kokosolie
1 tsk vaniljepulver
1 nip salt

Topping

35 g kokosmel
1 spsk kokosolie
1/8 tsk lakridsrodspulver
1/8 tsk stødt kanel

Forberedelse – dagen før (eller i det mindste en time eller to før): Kom både abrikoser og kokosmel i en skål eller bøtte, som du kan lukke med et tætsluttende låg – abrikoserne skal være nederst, kokosmelet ovenpå. Overhæld nu begge dele med det kogende vand og luk af med låget. Sæt abrikoser og kokosmel på køl natten over (eller hvis du har travlt: En time eller to på køl).

Sådan laver du nemt din raw brownie

  • Blend alle kageingredienser sammen i en foodprocessor og form herefter massen til en stor, flad kvadrat på ca. 15 x 15 cm. Sæt kvadraten i køleskabet, mens du samler toppingen.
  • Kom ingredienserne til toppingen i foodprocessoren (det gør ikke noget, at den stadig er snasket til i kage-efterladenskaber, det giver blot lidt ekstra smag) og kør så det hele sammen.
  • Tag kage-kvadraten ud af køleskabet og fordel toppingen oven på kagen, der derefter skal tilbage på køl.
  • Lad kagen køle i et par timer. Inden serveringen tager du en skarp kniv og skærer brownien ud i 16 lige store kvadrater (4 på hver led).

Som sagt er kagen PCO-venlig, og er du på jagt efter netop den slags, kan jeg byde på mange flere i den digitale kogebog, ‘PCO-venlige opskrifter – din genvej til nem og naturlig hverdagsmad‘ – velbekomme! 😀

Tip: Er du ligeglad med, om kagen er PCO-venlig eller ej, kan du gøre den (endnu) sødere ved at skifte nogle af abrikoserne ud med rosiner og/eller tørrede dadler.

Inspirationen til kagen er i øvrigt hentet fra altid seje Jane ‘Madbandit’ Faerber

Posted in Chokolade, Dessert, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Lines kager - uden mel og sukker, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Populær, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar