Menu Luk

Krydrede raw cake-hapser – uden mel og sukker

Det lyder måske lidt mærkeligt, når det kommer fra bageren selv, men jeg blev helt overrasket over, HVOR gode de blev, de her!
Print mig

10 stk.

Ingredienser
100 g tørrede, usvovlede abrikoser
Kogende vand
80 g kokosmel
2 tsk kokosfibermel
2 spsk kokosolie
¼ tsk stødt ingefær
¼ tsk kardemomme
1 lille knivspids stødte nelliker

Overtræk: 40 g chokolade* med mindst 80 % kakao

Forberedelse: Kom abrikoserne i en lille skål og klem dem godt sammen på bunden. Hæld så kogende vand over dem – vandet skal lige knap og nap dække. Sæt skålen på køl i mindst en time; gerne natten over.

  • Blend alle ingredienser (undtagen chokoladen) til en klæg masse på en foodprocessor.
  • Form massen til en aflang firkant (ca. 5 x 15 cm) og stil den på køl i et kvarters tid.
  • Skær nu firkanten ud i 10 lige store kvadrater og sæt dem på en tallerken beklædt med bagepapir.
  • Smelt chokoladen i et vandbad og overtræk hver af de små kvadrater med chokolade.
  • Sæt på køl, så chokoladen kan hærde – og lad dem gerne blive på køl til de skal spises (hvilket har det med at være kort tid efter, chokoladen er hærdet 😉 ).

Hvis du synes, hapserne smager af honningkage, så er det såmænd blot fordi, jeg har hentet krydderi-inspiration fra Frk. Jensens honningkage-opskrift 🙂

PS Der er flere PCO-venlige kager i min digitale kogebog ‘PCO-venlige opskrifter – din genvej til nem og naturlig hverdagsmad‘.

* Hvis du er meget følsom over for gluten, mælk, soja og/eller nødder skal du passe på chokoladen: De fleste mørke chokolader indeholder spor af en eller flere af disse ingredienser. Man kan som oftest få helt ‘rene varer’ i helsekostforretninger (men, oh boy, de koster!)

Posted in Chokolade, Dessert, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Lines kager - uden mel og sukker, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.