10 stk.
Ingredienser
100 g tørrede, usvovlede abrikoser
Kogende vand
80 g kokosmel
2 tsk kokosfibermel
2 spsk kokosolie
¼ tsk stødt ingefær
¼ tsk kardemomme
1 lille knivspids stødte nelliker
Overtræk: 40 g chokolade* med mindst 80 % kakao
Forberedelse: Kom abrikoserne i en lille skål og klem dem godt sammen på bunden. Hæld så kogende vand over dem – vandet skal lige knap og nap dække. Sæt skålen på køl i mindst en time; gerne natten over.
- Blend alle ingredienser (undtagen chokoladen) til en klæg masse på en foodprocessor.
- Form massen til en aflang firkant (ca. 5 x 15 cm) og stil den på køl i et kvarters tid.
- Skær nu firkanten ud i 10 lige store kvadrater og sæt dem på en tallerken beklædt med bagepapir.
- Smelt chokoladen i et vandbad og overtræk hver af de små kvadrater med chokolade.
- Sæt på køl, så chokoladen kan hærde – og lad dem gerne blive på køl til de skal spises (hvilket har det med at være kort tid efter, chokoladen er hærdet 😉 ).
Hvis du synes, hapserne smager af honningkage, så er det såmænd blot fordi, jeg har hentet krydderi-inspiration fra Frk. Jensens honningkage-opskrift 🙂
PS Der er flere PCO-venlige kager i min digitale kogebog ‘PCO-venlige opskrifter – din genvej til nem og naturlig hverdagsmad‘.
* Hvis du er meget følsom over for gluten, mælk, soja og/eller nødder skal du passe på chokoladen: De fleste mørke chokolader indeholder spor af en eller flere af disse ingredienser. Man kan som oftest få helt ‘rene varer’ i helsekostforretninger (men, oh boy, de koster!)