Menu Luk

Rodfrugter i ovn – nemt og lækkert tilbehør

Rodfrugter - netop taget ud af ovn
Print mig

Når ‘kartofler i ovn’ ikke længere er godt nok

Min bedre halvdel, Anders, har tidligere brilleret igen og igen med at lave ‘kartofler i ovn’. Så kastede vi os ud i alle mulige kost-eksperimenter, startende med den berømte/berygtede stenalderkost, hvor vi bl.a. smed kartoflerne, og hvad gør man så, med favorit-tilbehøret? Man laver det da om til ‘rodfrugter i ovn’, gør man. Og det er mindst lige så godt. Mindst!

Du kan med fordel lave de her veganske portobello-bøffer og denne chunky tomatsovs til for et fuldt måltid. Eller – hvis du er til kød – lave en omgang carne con coffee: Det er en krydret og super-nem kødsovs (der har mindre kød og flere grøntsager, fordi klima).

Rodfrugter i ovn har i øvrigt fået en lillebror, som jeg kalder Rod-Fritter. Men det var selvfølgelig de blandede rodfrugter, vi kom fra, så måske skulle jeg komme til sagen – a.k.a. opskriften:

Ingredienser

En hel masse rodfrugter, fx selleri, gulerødder og persillerødder*
Et par peberfrugter
Et par løg
En masse fed hvidløg – der stadig er i deres ’skal’
En god olie, fx jomfru olivenolie eller sesamolie
Salt, peber og evt. andre krydderier

Sådan laver du rodfrugter i ovn

  • Skær både rodfrugter og peberfrugter i store stykker. Skær løget i både.
  • Smid det hele i en frysepose eller skål – incl. hvidløg, olie og diverse krydderier – og bland det godt.
  • Læg indholdet på en eller flere bageplader* i et jævnt lag.
  • Bag i ovnen i 35 min. ved 210 grader (varmluft).

* Tip: I forhold til mængden af rodfrugter og antallet af personer, så er en god tommelfingerregel, at én bageplade dækket af et tæt – men jævnt! – lag rodfrugter går til ca. 2 personer.

Posted in Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Plantebaseret kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Tilbehør, Vegansk, Vegetar