Annonce
Menu Luk

Rødbede-hummus – Temmelig farverig dip, der bare smager

Hummus for en forrygende flot farve! Bare pas på med at spilde, m'kay ...
Print mig

Jeg har et motto: Man skal aldrig gå ned på snask! Den holdning er sikkert forklaringen på, at jeg en dag kiggede på de rødbeder, vi havde liggende i køleskabet og tænkte: “I ligner nogen, der gerne vil laves til hummus!” Som sagt, så gjort – og det holder altså meget godt, sådan noget rødbede-hummus.

Du kan selvfølgelig også finde en klassisk hummus-opskrift her på bloggen. Eller hvad med blomkåls-hummus – eller baba ganoush, der basalt set er hummus lavet på bagte auberginer?

Nåh, det var jo den farverige rødebede-hummus, vi kom fra – husk forklæde, ik’ ?

Ingredienser
Ca. 800 g rå rødbeder
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
2 spsk tahin
2 tsk æblecidereddike
½ spsk spidskommen
½ tsk groft salt
⅛ tsk cayennepeber
Evt. en lille klat honning – med mindre du er på strengt PCO-venlig eller vegansk kost

  • Skræl rødbederne og skær dem i mellemstore tern (2 x 2 cm – agtigt).
  • Bag rødbede-ternene i 30 min. ved 180 grader (varmluft). Lad dem køle af, inden du fortsætter.
  • Kom alle ingredienser i en blender.
  • Blend. Skrab ned fra kanterne og blend så noget mere. Smag til med salt, cayenne og honning efter gefühl.
  • Spis.
Posted in Dip / Sovs / Snask, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.