Menu Luk

Rødbede-tzatziki – en slags alternativ rødbedesalat

Man skal ikke spilde det på tøjet, til gengæld egner det sig i den grad til at komme i munden
Print mig

Skulle det være en klon mellem rødbedesalat og tzatziki, lille de?

Jeg kan ikke huske, hvornår jeg første gang blev introduceret for denne klon mellem rødbedesalat og tzatziki (det var i de muntre dage før 2015, hvor jeg fandt ud af, at jeg ikke kan tåle mælkeprodukter), men jeg kan huske så meget, at jeg syntes, det smagte fantastisk! Derfor har jeg selvfølgelig skruet min egen opskrift på rødebede-tzatziki sammen.

Men apropos ikke at kunne tåle mælkeprodukter, så har jeg efterfølgende kastet mig over mange andre slags snask, der er helt og aldeles fri for mælkeprodukter. Et af mine mad-mottoer er nemlig, at man aldrig – aldrig! – skal gå ned på snask. Derfor vil jeg diskret pege dig i retning af denne her Baba ganoush, denne nemme Guacamole – eller hvad med min bedre halvdels opskrift på hummus? Med mindre du ligefrem vil forsøge dig med en rødbede-hummus?

Tip: Der kommer en meget stor portion rødebede-tzatziki ud af opskriften her. Vil du have en mindre portion, kan du blot halvere mængden af hver enkelt ingrediens på listen.

Ingredienser

6 store rødbeder
1 kg græsk yoghurt
1-2 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
Saften af en ½ citron
Salt og peber

Sådan laver du din rødbøde-tzatziki/rødbedesalat

  • Skræl rødbederne og riv dem, enten på rivejern eller i en foodprocessor.
  • Pres en god del af saften ud af de revne rødbeder.
  • Bland yoghurt, knust hvidløg, spidskommen og citronsaft sammen med rødbederne.
  • Smag til med salt og peber.
Posted in Dip / Sovs / Snask, Glutenfri, Line anbefaler, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar