Menu Luk

Romkugler – med ægte rom (men uden sukker)

... så mangler der bare en kop kaffe!
Print mig

Her får du romkugler, som vores alle sammens Jack Sparrow ville foretrække dem: Lavet på rigtig rom! Romkuglerne har nogle små fætre og kusiner i jule-kokoskuglerne – der også er lavet på alkohol – og de sunde kokoskugler, der er anderledes sobre.

4 stk.

Ingredienser
75 g tørrede dadler uden sten
25 g tørrede abrikoser
½ dl kogende vand
½ dl god rom
80 g kokosmel + lidt ekstra til at rulle i
3 spsk kakao
2 spsk kokosolie

  • Bland dadler og abrikoser i en skål. Hæld derefter både vand og rom over. Pres evt. blandingen lidt sammen på bunden af skålen, så væden dækker så godt som muligt.
  • Sæt på køl i min. 1 time – gerne længere, fx til næste dag.
  • Hæld væden fra dadlerne og abrikoserne (men hæld den ikke ud, du skal måske bruge den senere).
  • Smid herefter alle ingredienserne (bortset fra den ekstra kokosmel og væden, du lige har hældt fra 😉 ) i en blender/foodprocessor og kør det hele sammen. Blandingen skal samle sig så meget, at den kan rulles til kugler. Hvis det bliver for tørt, kan du tilsætte lidt af væden, som du hældte fra tidligere (og bliver der væde tilovers, kan du med fordel hælde den i den næste kop kaffe, du brygger).
  • Rul massen til fire store kugler, og rul de færdige kugler i det ekstra kokosmel.
  • Smid kuglerne på køl, indtil de skal spises.

Der skal lyde en tak til Britta for at inspirere mig til at forsøge med tørrede abrikoser i mine søde, men sukkerfri opskrifter 🙂

Posted in Chokolade, Dessert, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Lines kager - uden mel og sukker, Nøddefri, Opskrift, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar