Annonce
Menu Luk

Rösti-fad med selleri og andre frække ting – glutenfrit

Rösti-fad - eller 'mega-rösti' - er et ret fint alternativ til fx flødekartofler eller, nåhja, kartoffel-röstier
Print mig

Ingredienser
1 knoldselleri
1 stort løg – eller 2 små
2 fed hvidløg
100 g mandler
3 æg
¼ tsk paprika
¼ tsk røget paprika
½ tsk fint salt
Masser af friskkværnet peber
Kokosolie til at smøre fadet med

  • Riv selleriet fint (det er nemmest på en foodprocessor). Hak løgene, knus de to fed hvidløg, og saml så det hele i en stor skål.
  • Finhak mandlerne på en minihakker (eller snyd ved at købe færdigt mandelmel).
  • Bland mandler, æg, de to slags paprika, salt og peber godt sammen med grøntsagerne.
  • Kom blandingen i et smurt og ildfast fad og bag röstien – vi kan jo kalde den ‘mega-röstien’ – i 40-45 min. ved 180 grader (varmluft).

PS Full disclosure: Rösti-fad-opskriften her startede såmænd med, at jeg forsøgte at lave en gammel opskrift på selleribøffer, blot i en mælke- og glutenfri version. Hvilket ikke gik så godt (læs: Selleri all over the f*** place). Men så fandt jeg på at samle kaosset i et fad, og: Vupti! 😉

Posted in Aftensmad, Glutenfri, Line anbefaler, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Tilbehør, Vegetar

2 Comments

    • Line

      Hej Thomas!

      Jeg er ikke så pokkers rutineret i det veganske køkken – bortset fra når det kommer til salater og raw cakes 😉 – men jeg ved, at loppefrøskaller skulle kunne et trick ift. at efterligne æg. 1 tsk loppefrøskaller i 1/2 dl vand skulle svare til et æg.

      Dog tror jeg, det ville blive lidt … mærkeligt, hvis det var det eneste, du erstattede æggene med her. Jeg ville nok også tilføje lidt kokosmælk, så det fx hed 3 tsk loppefrøskaller (det svarer til 1 spsk), 1/2 dl vand, 1 dl kokosmælk.

      Men jeg improviserer nu: Jeg ANER ikke, hvordan det her ville fungere i praksis – bare så du er advaret.

      Mange hilsner,
      Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.