Annonce
Menu Luk

Sesambrød – glutenfrit lowcarb-brød

Mmm... nybagt brød!
Print mig

Ingredienser
5 æg
1 dl sesamfrø
50 g kokosfibre
½ tsk bagepulver
¼ tsk fint salt
Fedtet fra 1 stor ds kokosmælk

Forberedelse: Sæt dåsen med kokosmælk på køl i et døgns tid eller længere, alt efter hvor køligt dit hjem/det lokale supermarked er. Pointen er, at fedtet skal samle sig i toppen af dåsen.

  • På bagedagen starter du med at nappe en håndmixer for at piske æggene godt sammen, alt imens du finhakker sesamfrøene til mel på en minihakker eller i en foodprocessor.
  • Bland så sesammel, kokosfibre, bagepulver og salt i en separat skål.
  • Pisk derefter ca. halvdelen af melblandingen sammen med æggene.
  • Åbn nu dåsen med kokosmælk og skrab forsigtigt fedtet ud fra toppen af den – undgå så vidt muligt at få vandet med (er du snedig, åbner du dåsen i bunden: Så kan du blot hælde vandet fra i stedet). Fedtet skal i dejen, som du så pisker endnu engang.
  • Hæld den sidste rest af melblandingen i dejen og pisk færdig.
  • Kom nu dejen i en lille brødform, beklædt med bagepapir og på ca. 1 L. Glat gerne dejens overflade, så godt du kan, og drys evt. med lidt ekstra sesamfrø.
  • Bag brødet ved 180 grader (varmluft) i 45-60 min.
  • Tag brødet op af formen og dæk det til med et viskestykke, mens det køler af.

Brødet bliver ikke sprødt, men blødt og luftigt. Og så mætter det helt fantastisk: 2-3 skiver er mere end rigeligt til undertegnede 😀

Tip: Opbevar brødet på køl for bedste holdbarhed.

PS Der er mere PCO-venligt bagværk i min digitale kogebog ‘PCO-venlige opskrifter – din genvej til nem og naturlig hverdagsmad‘.

Posted in Bagværk, Glutenfri, Glutenfrit brød, Laktosefri / Mad uden mælk, Morgenmad, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Tilbehør, Vegetar

5 Comments

    • Line

      Hej Nadia!

      Jeg talte ikke lige antallet af skiver, da vi spiste det derhjemme, så … øh, måske en 18-20 stykker eller sådan noget? 😀

      Tror nu ikke kalorietallet er meget højere end i almindeligt brød. Til gengæld mætter det afsindigt meget mere (hvilket betyder, at man næppe ‘kommer til’ at æde hele brødet – som det gerne sker med almindeligt korn-brød. Eller … det skete i hvert fald ofte for mig, dengang jeg spiste den slags 😉 ).

      Mange hilsner,
      Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.