Menu Luk

Sesambrød – glutenfrit low-carb-brød

Mmm... nybagt brød!
Print mig

Skulle det være et glutenfrit low-carb-brød, anyone?

Hvis du går efter glutenfri og/eller kulhydratfattig kost, så er især bagværk en udfordring, men dét her glutenfri low-carb-brød kan altså et eller andet. Det får ganske vist ikke en sprød skorpe, men det smager godt og har noget dejligt brød-svampet over sig.

Vil du gå all in på glutenfrit low-carb-brød, så kan jeg i øvrigt også anbefale det her low-carb franskbrød eller de her græskarkerneboller. Nu vi er ved gode tips, så kan jeg afsløre, at brødet her også er PCO-venligt, OG at der er mere PCO-venligt bagværk at hente i min digitale kogebog ‘PCO-venlige opskrifter – din genvej til nem og naturlig hverdagsmad‘.

Ingredienser

5 æg
1 dl sesamfrø
50 g kokosfibre
½ tsk bagepulver
¼ tsk fint salt
Fedtet fra 1 stor ds kokosmælk

Forberedelse: Sæt dåsen med kokosmælk på køl i et døgns tid eller længere, alt efter hvor køligt dit hjem/det lokale supermarked er. Pointen er, at fedtet skal samle sig i toppen af dåsen.

Sådan bager du dit glutenfri low-carb-brød

  • På bagedagen starter du med at nappe en håndmixer for at piske æggene godt sammen, alt imens du finhakker sesamfrøene til mel på en minihakker eller i en foodprocessor.
  • Bland så sesammel, kokosfibre, bagepulver og salt i en separat skål.
  • Pisk derefter ca. halvdelen af melblandingen sammen med æggene.
  • Åbn nu dåsen med kokosmælk og skrab forsigtigt fedtet ud fra toppen af den – undgå så vidt muligt at få vandet med (er du snedig, åbner du dåsen i bunden: Så kan du blot hælde vandet fra i stedet). Fedtet skal i dejen, som du så pisker endnu engang.
  • Hæld den sidste rest af melblandingen i dejen og pisk færdig.
  • Kom nu dejen i en lille brødform, beklædt med bagepapir og på ca. 1 L. Glat gerne dejens overflade, så godt du kan, og drys evt. med lidt ekstra sesamfrø.
  • Bag brødet ved 180 grader (varmluft) i 45-60 min.
  • Tag brødet op af formen og dæk det til med et viskestykke, mens det køler af.

Brødet bliver ikke sprødt, men blødt og luftigt. Og så mætter det helt fantastisk: 2-3 skiver er mere end rigeligt til undertegnede 😀

Tip: Opbevar brødet på køl for bedste holdbarhed.

Posted in Bagværk, Glutenfri, Glutenfrit brød, Laktosefri / Mad uden mælk, Morgenmad, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar