Annonce
Menu Luk

Skipper Skræk-gryde

Skipper Skræk gryden er krydret og cremet på den helt rigtige måde - og indeholder selvfølgelig spinat!
Print mig

Denne gryderet er en af mine personlige favoritter. Er du vild med gryderetter, kan jeg nu også anbefale dem her: Kylling i grøn, grøn karry, Squash alla carbonara og den ultra-nemme Rejegryde med tomat og hvidløg.

Fun fact om Skipper Skræk-gryden: Den startede egentligt som et forsøg på at lave en ostefri udgave af Madbandittens Cheeseburger-suppe, men endte med at blive en gryderet helt for sig. Ah, well … det kan godt være, at det ikke er suppe, og at det ikke smager af cheeseburger, men det holder nu RET godt alligevel, synes jeg … ?

4 personer

Ingredienser
1 løg
2 fed hvidløg
200 g champignon
800 g hvidkål (et helt lille hoved)
100 g chorizo*
400 g hakket oksekød
2 tsk spidskommen
2 tsk sød paprika
1 tsk røget paprika
¼ tsk cayennepeber
300 g frossen, helbladet spinat
140 g tomatpuré
1 spsk dijonsennep
1 oksebouillon-terning* el. 1 spsk oksefond
1 ds kokosmælk (4 dl)
Saften af ¼-½ citron
1 tsk honning (eller lakridsrodspulver for en sukkerfri/PCO-venlig version)
Masser af salt og peber

* Pas på både chorizoen og bouillonen, hvis du har problemer med gluten: Skidtet gemmer sig nogen gange her.

  • Skær løget i tynde både, hvidløget i tynde skiver, champignonerne i helt almindelige skiver og skær hvidkålen i tynde strimler. Chorizoen skærer du i mindre tern.
  • Start med at stege chorizoen på bunden af en stor gryde. Når den er blevet gylden og har afgivet rigeligt fedt, tager du stykkerne op af gryden og lader dem dryppe af på en tallerken, som du har placeret noget køkkenrulle på.
  • Kom så løg og hvidløget op i gryden, så du kan svitse dem i et par minutter i det fedt, chorizoen har afgivet. Derefter tilføjer du champignonerne, som skal svitse lidt længere: De skal blive brune og afgive en del af deres vand.
  • Nu er det kødets tur: Brun det sammen med champignon, løg og hvidløg – og tilføj også spidskommen, sød og røget paprika og cayennepeber, salt og peber.
  • Tilføj til sidst den stegte chorizo, hvidkålen, spinaten, tomatpuré, bouillon, kokosmælk, dijonsennep, citronsaft og honning. Vend det hele godt rundt og lad det derefter stå at simre under låg i ca. 10. min., mens du jævnligt rører og smager til med salt, peber og hvad du ellers måtte synes, at den mangler.
Posted in Aftensmad, Glutenfri, Kød, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Populær, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.