Menu Luk

Lines Sloppy Joes – Nem kødsovs til kolde aftener

Nu kommer kulden snigende, og så sætter vi pris på varm, nem og hurtig mad, har jeg ret?
Print mig

Jeg har ingen anelse om, hvorfor amerikanerne kalder tung og klistret kødsovs for ‘Sloppy Joes’ – måske fordi Joe tilsyneladende har sjusket i forsøget på at lave en sammenhængende hamburger? Nåh, uanset hvad, så smager Sloppy Joes fremragende, og du får her mit bud på sagen. Laver du også enten en omgang ovnbagt kål-‘pasta’, brændte broccoli eller rodfrugter i ovn har du hurtigt aftensmad til 4 personer.

4 personer – hvis du tilføjer tilbehør

Ingredienser
1 løg
2 fed hvidløg
2 auberginer
1-2 spsk kokosolie
400-500 g hakket kød (du bestemmer selv typen)
280 g tomatpuré (2 dåser)
2 spsk usødet kakao
1,5 spsk dijonsennep
2 tsk paprika
¼ tsk cayennepeber
Salt og peber

  • Hak løget, skær hvidløget i tynde skiver og auberginerne i små tern.
  • Smelt kokosolien i en sautépande og vend så løg, hvidløg og auberginer godt rundt i olien.
  • Tilføj kødet, drys godt med salt og peber, og lad så kødet brune.
  • Tilsæt nu tomatpuré, kakao, sennep, paprika og cayennepeber og rør det hele godt rundt.
  • Lad til sidst retten simre under låg og ved svag varme i 10-15 min. Rør jævnligt i kødsovsen, mens du smager den til med salt og peber.

Opskriften er inspireret af Robb Wolfs Sloppy Joes-opskrift, som man kan finde i Thrive Markets digitale kogebog, ‘The Thrive Communal Table’.

Posted in Aftensmad, Glutenfri, Kød, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.