Menu Luk

Snydesovs med kokos og estragon

Snydesovs møder rustikt udskåren kålpasta og rødspættefileter.
Print mig

– en gluten- og laktosefri hollandaise-/bearnaise-klon

Ingredienser
1,5 dl kokosmælk
1,5 dl vand
1/2 grøntsagsbouillonterning*
1 tsk tørret estragon
Saften af en halv lime
Salt og peber

  • Bland alle ingredienserne i en gryde, og lad det hele koge langsomt op under låg.
  • Lad herefter sovsen simre/småkoge uden låg i ca. 10 min.
  • Smag til med salt og peber.
  • Servér.

* Husk at bruge en glutenfri bouillon – eller evt. fond – hvis du har problemer med gluten.

Tip: Er perfekt sammen med en omgang ovnbagt kål-‘pasta’ og fisk, også tilberedt i ovn – fx rødspættefileter penslet med lidt limesaft (så ved du, hvad du skal bruge den anden halvdel af limen til) og drysset med salt og peber. Er du rigtig fræk, hakker du også lidt mandler, som du rister på en separat plade i ovnen.

På den måde har du relativt fancy mad til 4 personer – på 45 min.

Selv tak 😉

PS Snydesovsen har fået en fætter i Kokossovs for dummies. Den er også go’ #sigerdetbare

Posted in Dip / Sovs / Snask, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Plantebaseret kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar