Menu Luk

Spicy VarmMig-suppe med rejer og champignon

Nem suppe med rejer - den varmer, mætter og smager forrygende! Suppen er en sundere udgave af den klassiske karrysuppe med rejer (og dessert-mandariner(!).
Print mig

En suppe, der både varmer og mætter

Det er ikke altid, jeg er fan af supper. De kan være alt for vandede og ligegyldige, hvis du spørger mig. Men supper, der både har smag og fylde (så man rent faktisk bliver mæt, ik’), de kan noget – især hvis kulden trænger sig på. Den her suppe med rejer og champignon er et sundere og mere mættende spin off af karrysuppen med rejer og dessert-mandariner (og dermed pænt meget sukker).

Tip: Bag evt. et glutenfrit sesambrød eller det her lowcarb (og også glutenfri) franskbrød, hvis du vil have noget at dyppe i suppen. Det er dog ikke nødvendigt med brød til for at blive mæt af suppen – der er rigeligt med protein, grøntsagsfibre og gode fedtstoffer i den til at tilfredsstille en sult.

4 personer

Ingredienser
5 gulerødder
3 porrer
1 æble
400 g champignon
1 bdt forårsløg
1 spsk kokosolie
2 spsk karry*
2 dåser hakkede tomater
4 dl kokosmælk
2 dl vand
500 g rejer
Salt og peber

* Pas på karryen, hvis du har problemer med gluten: Det kan nemlig gemme sig her, så sørg for at få fat i en glutenfri version.

Sådan laver du nemt din suppe med rejer

  • Riv gulerødderne, skær porrerne i tynde skiver og forårsløgene i lidt tykkere skiver. Skær æblet i små tern og champignonerne i skiver.
  • Start med at svitse gulerødder og porrer i kokosolie og karry – brug en stor gryde og giv grøntsagerne et par minutter i svitseriet.
  • Tilsæt så æbletern, hakkede tomater, kokosmælk og vand, og lad det hele koge op under låg. Herefter lader du det simre i ca. 10 min.
  • Nap nu en stavblender og blend det hele til en ensartet suppe.
  • Som det sidste tilsætter du champignon, rejer og forårsløg og lader igen suppen simre under låg – denne gang i ca. 5 min., som du samtidig bruger til at smage til med salt og peber.
Posted in Aftensmad, Fisk og skaldyr, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Suppe