4 personer
Ingredienser
2-3 fed hvidløg
2 løg
3 gulerødder
½ æble
2 røde peberfrugter
200 g champignon
5 squash
1 spsk oregano
1 spsk paprika
400-500 g hakket oksekød
1 ds hakkede tomater
1 ds tomatpuré (140 g)
1 tsk salt
¼ tsk chilipulver
1 spsk æblecidereddike
2-3 spsk kokosmælk
Pynt: Ristede pinjekerner
- Start med at snitte grøntsagerne (og æblet): Hvidløget skal i tynde skiver, løgene skal finthakkes, gulerødder og æble skal rives, peberfrugterne skal i små tern og champignonerne skal i skiver.
- Squashene skal du på en eller anden måde forvandle til lange, tynde strimler, fx ved at skære dem på langs i tynde skiver på et mandolinjern og derefter skære skiverne i lange strimler – eller ved at skrælle strimler af med en gemen kartoffelskræller – eller-eller ved at bruge en øh… skal vi kalde det en ‘grøntsags-spidser’ (det ligner nemlig en gigantisk blyantspidser), som kan lave strimler (sådan én har jeg).
- Svits nu løg, hvidløg, gulerødder og æble sammen med oregano og paprika. Giv det et par minutter. Samtidig kan du riste pinjekernerne på en pande.
- Tilføj så kødet og – når det er brunet – hakkede tomater, tomatpuré, salt og chilipulver.
- Lad sovsen koge op, og lad den simre videre over middelvarme. Mens du alligevel er i gang med at lade ting koge op, finder du din største gryde og fylder den ⅔ op med vand. Læg låg på og lad det koge op (det kommer til at tage sin tid).
- Bland til sidst peberfrugt, champignon, æblecidereddike og kokosmælk i kødsovsen og lad den simre videre i nogle minutter, mens du smager til.
- Når vandet i din store gryde koger, skal squash-strimlerne derned i 2-3 min. Herefter hælder du dem i et dørslag, så vandet kan løbe fra.
- Så er der mad!