Annonce
Menu Luk

Squash alla carbonara

Jeg siger ikke, at italienerne ikke ville korse sig ved tanken om at skifte spaghetti ud med squash, men det smagte edderm*me godt
Print mig

Det er ikke helt tilfældigt, at jeg netop nu har kastet mig ud i denne uforskammede flirten med en italiensk nationalret: Jeg har lige haft fire fantastiske dage i Rom, og så kan man jo godt gå hen og blive stenalderkost-inspireret – selvom Italien i den grad er brødet og pastaens land.

Ikke nok med, at Squash alla carbonara viste sig at smage nærmest tåbeligt godt, så har den også efterfølgende fået en aubergine-fætter. Og så har jeg i øvrigt også en opskrift på squash-spaghetti og kødsovs. Eller hvad med en lowcarb, glutenfri pizza?

Nåh… det var Squash alla carbonara, vi kom fra:

4 pers.

Ingredienser
3 squash
1 løg
2 fed hvidløg
4 pasteuriserede æg
4 dl kokosmælk
400 g pancetta (italiensk bacon)
250 g champignon
200 g friskrevet Pecorino Romano-ost (eller parmesan)
Salt og peber

  • Finhak løget og skær hvidløg i tynde skiver, champignonerne i helt almindelige skiver og pancettaen i mindre stykker. Riv osten.
  • De tre squash skæres i tynde stænger (hvis man har en smart dims til den slags) eller i lange bånd (hvilket et helt almindeligt rivejern burde kunne klare).
  • Steg pancettaen i en sautepande og pil den herefter op, så den kan komme til afkøling på en omgang køkkenrulle.
  • Steg nu løg, hvidløg og champignon i sautepanden.
  • Mens alt stegeriet står på: Bland kokosmælk og æg og tilføj også lidt salt og peber.
  • Når løg, hvidløg og champignon har stegt i et stykke tid, tilføjes æggeblandingen sammen med osten og den stegte pancetta.
  • Lad det koge op langsomt, mens du rører jævnligt. Når sovsen begynder at tykne, tilføjer du squashen (rør varsomt – tyndskåren squash er en smule ustyrlig og smider gerne kokos-ostesovs på dine køkkenvægge, så pas på).
  • Lad igen retten koge langsomt op (denne gang under låg), og lad koge et par minutter mere, mens du smager til.

Tip: Det er en stor portion, som ikke nødvendigvis er nem at holde inden for rammerne af en sautepande. Alternativt kan du stege pancettaen på en almindelig pande. Hæld herefter fedtstoffet (og dermed smagen – smid evt. lidt ekstra fedtstof på først, så der bliver noget at hælde af) fra panden og over i en stor gryde, som du så laver selve retten i.

Jeg har i øvrigt hentet opskrifts-inspiration hos både Gastromand.dk og Wikipedia (af alle steder), da jeg skulle forsøge at regne ud, hvordan en stenalder-version af Spaghetti alla carbonara kunne se ud, så tak til dem.

Posted in Aftensmad, Glutenfri, Kød, Line anbefaler, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Populær, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.