Menu Luk

Stenalderbrød

Stenalderbrød, frisk fra ildsted-... Æhm, ovnen ...
Print mig

Ingredienser
100 g cashewnødder
100 g paranødder
100 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
100 g hørfrø
100 g sesamfrø
45 g kokosolie
1 tsk fint salt
5 æg

 • Hak nødderne fint, fx på en foodprocessor.
 • Bland derefter nødder, kerner, frø og salt sammen. Fordel olien godt i blandingen – det er nemmest at bruge hænderne).
 • Kom til sidst æggene i og rør det hele godt sammen.
 • Kom nu massen i en smurt 1,5 L-form og bag brødet i 1 time ved 160 grader (varmluft).

Opskriften er i det store og hele et rip off af Thomas Rodes stenalderbrød, som jeg fandt på politiken.dk.

Særlig serviceoplysning til chokolade-glade stenalderfolk: Man kan godt putte Mutella på stenalderbrødet. Jeg si’r det bare …

Posted in Bagværk, Glutenfri, Glutenfrit brød, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Morgenmad, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Populær, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

5 Comments

 1. mirjana

  jeg er lige startet med stenalderkuren og savnede brød, som jeg takket være denne side, fandt opskriften, lavede det og smagte det: pragtfuld! Men, hvor mange skiver må jeg spise om dagen af det brød?

  • Line

   Hej Mirjana!

   Dejligt, at du kunne li’ brødet!

   Hvor meget du må spise af det? Æhm, det må du jo for så vidt selv om – det kommer i hvert fald meget an på, hvad dit formål med at gå stenalder er:

   Hvis det fx er for at tabe dig, skal du nok beherske indtaget, for selvom det er væsentligt lavere i kulhydratmængder end almindeligt mel-brød, så er det tilsvarende mere kalorietungt.

   Men som sagt: Det afhænger af dit formål (og i øvrigt også af, hvad du ellers spiser 😉 )

   – Line

 2. cillen

  Dejlig opskrift, jeg har bagt den 2 gange med succes – 2. gang tilsatte jeg med held rosmarin og fennikelfrø, for at få en mindre “kernet” og ægget smag, som blev mig lidt for vammel i længden.

  Nu har jeg læst denne artikel om indholdet af cadmium i solsikkekerner og hørfrø, og tænker om man kunne erstatte en eller begge disse ingredienser eller dele af dem, med andre kerner, som ikke har så højt et indhold af cadmium? Elsker ellers især hørfrø, men har ikke lyst til at indtage alt for meget gift ad gangen… 🙂

  • Line

   Hej Cillen, dejligt at du kunne lide brødet – skal selv bage det igen i weekenden og glæder mig allerede 😉

   Jeg er sikker på, at du med succes kan erstatte hørfrø og solsikkekerner med andre frø eller kerner, men jeg er ikke så skarp på mineralindholdet i frø og kerner, at jeg kan pege på et konkret alternativ.

   Men mon ikke Google kan hjælpe dig der?

Der er lukket for kommentarer.