Ingredienser
500 g tørrede, usvovlede abrikoser
100 g kokosmel
2,5 dl kogende vand
2 små bananer
6 æg
60 g kokosolie
1 spsk vaniljepulver
3 søde æbler
1,5 spsk stødt kanel
Forberedelse – dagen før: Kom abrikoser og kokosmel i en skål med låg: Kom abrikoserne i bunden, hvor du trykker dem godt sammen – hæld så kokosmelet ovenpå og lad til sidst det kogende vand følge efter. Sæt låget på skålen, og sæt den derefter på køl natten over.
- På bagedagen kommer du abrikoser, kokosmel, bananer, æg, kokosolie og vaniljepulver i en foodprocessor og blender det hele til en finhakket dej (lad gerne maskinen køre i nogle minutter).
- Skær i mellemtiden æblerne i kvarte, fjern kernehuset og lav derefter tynde æblebåde/-skiver.
- Hæld nu dejen i en velsmurt bradepande på ca. 30 x 20 cm. Læg æblestykkerne oven på dejen og drys til sidst med kanel.
- Bag kagen i 45 min. ved 180 grader (varmluft).
Tip: Blend evt. dejen i to omgange og bland til sidst de to ‘dej-dele’ i en separat skål, inden du hælder den samlede dej i formen.
PS Jeg har flere PCO-venlige kager, der også er glutenfri, i den digitale kogebog, ‘PCO-venlige opskrifter – din genvej til nem og naturlig hverdagsmad‘.