Menu Luk

Familiens æblekage – uden mel og sukker

Perfekt til familiefesten eller fødselsdagen i den sukkerforskrækkede 1. klasse
Print mig

Ingredienser
500 g tørrede, usvovlede abrikoser
100 g kokosmel
2,5 dl kogende vand
2 små bananer
6 æg
60 g kokosolie
1 spsk vaniljepulver
3 søde æbler
1,5 spsk stødt kanel

Forberedelse – dagen før: Kom abrikoser og kokosmel i en skål med låg: Kom abrikoserne i bunden, hvor du trykker dem godt sammen – hæld så kokosmelet ovenpå og lad til sidst det kogende vand følge efter. Sæt låget på skålen, og sæt den derefter på køl natten over.

  • På bagedagen kommer du abrikoser, kokosmel, bananer, æg, kokosolie og vaniljepulver i en foodprocessor og blender det hele til en finhakket dej (lad gerne maskinen køre i nogle minutter).
  • Skær i mellemtiden æblerne i kvarte, fjern kernehuset og lav derefter tynde æblebåde/-skiver.
  • Hæld nu dejen i en velsmurt bradepande på ca. 30 x 20 cm. Læg æblestykkerne oven på dejen og drys til sidst med kanel.
  • Bag kagen i 45 min. ved 180 grader (varmluft).

Tip: Blend evt. dejen i to omgange og bland til sidst de to ‘dej-dele’ i en separat skål, inden du hælder den samlede dej i formen.

PS Jeg har flere PCO-venlige kager, der også er glutenfri, i den digitale kogebog, ‘PCO-venlige opskrifter – din genvej til nem og naturlig hverdagsmad‘.

Posted in Bagværk, Dessert, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Lines kager - uden mel og sukker, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.