Menu Luk

Familiens banankage – glutenfri, lidt sundere og dejligt nem at lave

Der er rigeligt banankage til alle i famileversionen af opskriften
Print mig

Ingredienser
6 modne bananer
110 g kokosfibermel
2 tsk vaniljepulver
1,5 spsk stødt kanel
2 tsk bagepulver
6 æg
150 g kokossukker
100 g kokosolie

 • Start med at mose bananer i én skål og samle de tørre dele til kagen i en anden: Kokosfibermel, vaniljepulver, kanel og bagepulver. Smør også en lille bradepande på ca. 20 x 25 cm: Brug en klat ekstra kokosolie til formålet.
 • Tag så en tredje – stor – skål og pisk her æg og kokossukker godt sammen med en håndmikser: Det skal blive helt skummende.
 • Smelt kokosolien (altså den, der er angivet med gram ovenfor – ikke den, du har brugt til at smøre formen med 😉 ). Hæld den flydende olie i æggeblandingen under omrøring.
 • Herefter pisker du de mosede bananer i dejen, og til sidst er det melblandingens tur.
 • Tænd ovnen på 160 grader (varmluft) og kom dejen i den smurte form, mens ovnen varmer.
 • Bag kagen i den forvarmede ovn i ca. 45 min.

PS Banankagen kommer også i en lidt mindre udgave – og en vegansk udgave. Enjoy! 😉

Posted in Bagværk, Dessert, Glutenfri, Kage, Kager: Glutenfri og lidt sundere, Laktosefri / Mad uden mælk, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

4 Comments

 1. Siliciah

  Vi er rigtig mange der følger bogen den medicinske seer som hverken anbefaler gluten, æg, sukker, mælkeprodukter mm, det ser ud til at nogle af dine opskrifter fint kan bruges der 🙂 savner kager.

  • Line

   Hej Siliciah!

   Ja, det lyder da til, at mine opskrifter er lige i øjet – dejligt, at de kan bruges!

   Jeg kender ikke bogen, du henviser til, så jeg ved ikke, om ‘ingen sukker’ gælder alt sukker, uanset kilde, eller om det ‘kun’ handler om at undgå raffineret/tilsat sukker.

   Hvis det er det sidste, vil jeg straks pege dig hen på min kage-side her (enkelte af kagerne indeholder mælkeprodukter, så dem skal du lige styre udenom, men ellers er der frit lejde), så du kan få stillet din kage-trang 😉

   Mange hilsner,
   Line

  • Line

   Hej Maja!

   Du kan sådan set erstatte kokossukkeret med lige præcis den sukker-type, du skulle have lyst til. Blot skal du være klar over, at det kommer til at påvirke i hvor høj grad kagen f*cker med blodsukkeret.

   Det er derfor, jeg bruger kokossukker: Det er langt blidere ved blodsukkeret end almindeligt hvidt sukker er. Og så har det en lækker og lidt karamelagtig sødmen 😉

   Mange hilsner,
   Line

Der er lukket for kommentarer.