Julen er hjerternes – og pebernøddernes! – fest
Hvis jeg selv skal sige det, er de her store og glutenfri pebernødder RET gode. Måske skyldes det, at krydderiblandingen i pebernødderne er tyvstjålet fra Lagkagehusets opskrift. Da jeg googlede efter pebernødde-opskrifter til inspiration, foreslog Google nemlig helt selv ‘pebernødder ala lagkagehuset’. Aha, Lagekagehusets pebernødder er åbenbart en ting …! ?
Du kan i øvrigt sagtens bruge dejen til små pebernødder af almindelig størrelse – jeg er bare for doven til at lave så mange små, derfor denne lettere gigantiske størrelse. Hvis du laver pebernødderne små, skal de have lidt kortere tid i ovnen: Jeg gætter på ca. 12 min., men hold øje med dem, så snart der er gået 10 – bare for en sikkerheds skyld.
Jeg her flere glutenfri juleopskrifter lige her – fx glutenfri æbleskiver – men du kan selvfølgelig også bare gå i gang med at bage de der glutenfri pebernødder #letsgo
Ca. 25 stk.
Ingredienser
250 boghvedemel
125 g kokossukker
½ tsk stødt ingefær
½ tsk stødt kanel
½ tsk hvid peber
½ tsk kardemomme
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
Et nip fint salt
100 g kokosolie
1 spsk flydende honning
1 æg
Sådan bager du glutenfri pebernødder
- Bland de tørre dele, dvs. alt undtagen kokosolie, honning og æg, i en skål.
- Smelt kokosolien og bland den godt med alt i skålen. Derefter tilføjer du honning og blander igen.
- Kom til sidst ægget i og ælt dejen sammen til en klump – eller så meget dejen behager at samle sig til en klump: Den kan godt være lidt løs i det.
- Rul nu ca. 25 kugler, der er 2-3 cm i diameter: Placér kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir, hvor du trykker dem lidt ned, så de får den klassiske pebernødde-form.
- Bag pebernødderne ved 180 grader (varmluft) i 15 min.
- Lad til sidst pebernødderne køle af på en bagerist, inden du sætter tænderne i dem.