Annonce
Menu Luk

Super-nem, hjemmelavet mayonnaise a la Ib – Sukkerfri

Mayo for dummies: Jeg køber ALDRIG færdig-mayonnaise igen!
Print mig

Ingredienser
2 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk hvid balsamico
1 lille-bitte klat dijonsennep
1 lille drys lakridsrodspulver (mildere end rålakrids)
1 nip salt
En god, koldpresset olie
Tålmodighed

“Hvem f*nden er Ib?” spørger du måske.

Dét er såmænd min svigerfar, der efterlod mig vantro ved at sige: “Jeg laver altid min mayonnaise selv – det er så let!”

Inden da havde jeg tidligere forsøgt mig med såkaldt nemme opskrifter på mayonnaise, der fx lagde enormt meget vægt på, at æggeblommer og olie skulle have samme temperatur for at undgå at mayo’en skulle skille.

Hjalp dét min mayo? Næh, nej …!

Men Ib forklarede mig venligt, at det bare handlede om tålmodighed: At hælde lidt olie i ad gangen og så ellers piske, piske, piske og piske. Derefter demonstrerede han velvilligt, hvordan man gjorde – og jeg åd efterfølgende alt hans mayonnaise.

Sådan gør du:

  • Hæld først æggeblommer, balsamico, sennep og salt i en skål med høje kanter. Pisk det sammen med en håndmikser.
  • Hæld nu en lille-bitte smule olie i under omrøring og pisk videre.
  • Hæld en lille smule mere olie i under omrøring. Pisk videre.
  • Lidt mere olie i under omrøring – og bliv ved med at piske.
  • Fortsæt ‘lidt mere olie i under omrøring og pisk videre’-rutinen, indtil mayoen har den ønskede konsistens.
  • Opbevar på køl i tæt beholder.

Nøgleordet er rettere sagt tålmodighed og at give det tid. Tak, Ib – du er nu min MayoHelt! 🙂

 

Posted in Dip / Sovs / Snask, Glutenfri, How to, Laktosefri / Mad uden mælk, Nøddefri, Opskrift, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

3 Comments

  1. Maj

    Hej Line. Ser lækkert ud. Må jeg prøve en dag 🙂
    Hvor MEGET tålmodighed skal man have? Altså hvor mange minutters pisken snakker vi om? 🙂

    Kh Maj 🙂

    • Line

      Hæ! Det kan jeg sg* alligevel godt forstå, at du spørger om, Maj – det er jo meget rart at vide, om man skal sætte hele weekenden af til det! 😀

      Altså … Jeg tog ikke tid på min mayo – og man bestemmer jo samtidig også, hvornår man stopper, altså hvornår man er tilfreds med konsistensen – men jeg tror, jeg var i gang 5-10 min. Agtigt.

      Så: Ikke hele weekenden 😉

      KH L

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.