Ingredienser
3 modne bananer
1 dl kokosfibermel
1 tsk vaniljepulver
2 tsk stødt kanel
1 tsk bagepulver
3 æg
75 g kokossukker
50 g kokosolie
- Start med at mose bananer i én skål og samle de tørre dele til kagen i en anden: Kokosfibermel, vaniljepulver, kanel og bagepulver. Smør også en aflang brødform på ca. 1 L: Brug en klat ekstra kokosolie til formålet.
- Tag så en tredje skål og pisk her æg og kokossukker godt sammen med en håndmikser: Det skal blive helt skummende.
- Smelt kokosolien (altså den, der er angivet med gram ovenfor – ikke den, du har brugt til at smøre formen med 😉 ). Hæld den flydende olie i æggeblandingen under omrøring.
- Herefter pisker du de mosede bananer i dejen, og til sidst er det melblandingens tur.
- Tænd ovnen på 160 grader (varmluft) og kom dejen i den smurte form, mens ovnen varmer.
- Bag kagen i den forvarmede ovn i ca. 1 time.
Jeg har hentet inspiration til banankagen fra flere opskrifter, men især fra den fra Sarahs Kager.