Menu Luk

Svampet banankage – Low fodmap og glutenfri

Svampet banankage: Kan sagtens slippe af sted med at blive servet lun og omgivet af dekorativt krymmel
Print mig

Ingredienser
3 modne bananer
1 dl kokosfibermel
1 tsk vaniljepulver
2 tsk stødt kanel
1 tsk bagepulver
3 æg
75 g kokossukker
50 g kokosolie

  • Start med at mose bananer i én skål og samle de tørre dele til kagen i en anden: Kokosfibermel, vaniljepulver, kanel og bagepulver. Smør også en aflang brødform på ca. 1 L: Brug en klat ekstra kokosolie til formålet.
  • Tag så en tredje skål og pisk her æg og kokossukker godt sammen med en håndmikser: Det skal blive helt skummende.
  • Smelt kokosolien (altså den, der er angivet med gram ovenfor – ikke den, du har brugt til at smøre formen med 😉 ). Hæld den flydende olie i æggeblandingen under omrøring.
  • Herefter pisker du de mosede bananer i dejen, og til sidst er det melblandingens tur.
  • Tænd ovnen på 160 grader (varmluft) og kom dejen i den smurte form, mens ovnen varmer.
  • Bag kagen i den forvarmede ovn i ca. 1 time.

Jeg har hentet inspiration til banankagen fra flere opskrifter, men især fra den fra Sarahs Kager.

Posted in Bagværk, Dessert, Glutenfri, Kage, Kager: Glutenfri og lidt sundere, Laktosefri / Mad uden mælk, Nøddefri, Opskrift, Sojafri, Sødt, Vegetar