Annonce
Menu Luk

Svampet banankage – Low fodmap og glutenfri

Svampet banankage: Kan sagtens slippe af sted med at blive servet lun og omgivet af dekorativt krymmel
Print mig

Ingredienser
3 modne bananer
1 dl kokosfibermel
1 tsk vaniljepulver
2 tsk stødt kanel
1 tsk bagepulver
3 æg
75 g kokossukker
50 g kokosolie

  • Start med at mose bananer i én skål og samle de tørre dele til kagen i en anden: Kokosfibermel, vaniljepulver, kanel og bagepulver. Smør også en aflang brødform på ca. 1 L: Brug en klat ekstra kokosolie til formålet.
  • Tag så en tredje skål og pisk her æg og kokossukker godt sammen med en håndmikser: Det skal blive helt skummende.
  • Smelt kokosolien (altså den, der er angivet med gram ovenfor – ikke den, du har brugt til at smøre formen med 😉 ). Hæld den flydende olie i æggeblandingen under omrøring.
  • Herefter pisker du de mosede bananer i dejen, og til sidst er det melblandingens tur.
  • Tænd ovnen på 160 grader (varmluft) og kom dejen i den smurte form, mens ovnen varmer.
  • Bag kagen i den forvarmede ovn i ca. 1 time.

Jeg har hentet inspiration til banankagen fra flere opskrifter, men især fra den fra Sarahs Kager.

Posted in Bagværk, Dessert, Glutenfri, Kage, Kager: Glutenfri og lidt sundere, Laktosefri / Mad uden mælk, Nøddefri, Opskrift, Sojafri, Sødt, Vegetar

7 Comments

      • Line

        Hey Signe!

        Tak for de pæne ord – dejligt at du ka’ li’ den 😀

        Og nej, kagen er ikke LCHF, hvilket den heller ikke er tagget op med. Du kan altid tjekke nøgleordene i bunden af mine opskrifter, hvis du er i tvivl: Jeg bruger dem bl.a. til at angive, hvilken kategori den pågældende opskrift falder i.

        Mange hilsner,
        Line

  1. Pia

    Jeg kunne godt tænke mig at prøve din Banankage men må desværre ikke få kanel, har du et forslag til erstatning ?
    På forhånd tak
    Pia

    • Line

      Hej Pia!

      Hmmm… jeg tror faktisk, det kunne være lidt frækt at erstatte kanelen med lakridspulver. Hvis du bruger lakridsRODSpulver, gætter jeg på, at du kan bytte lige over ift. kanelen, dvs. 2 tsk. Hvis du bruger RÅlakridspulver (som er mere koncentreret), ville jeg nok nøjes med 1 tsk.

      God fornøjelse med det – og lad mig det endelig vide, hvis resultatet holder 😀

      Mange hilsner,
      Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.