Menu Luk

Snydepelsens svampede chokoladekage – Nem, lækker og glutenfri chokoladekage

Glutenfri chokoladekage, der er piv-nem at lave. Temmelig sund. Smager fantastisk. Det er, tja ... næsten snyd.
Print mig

Glutenfri chokoladekage – så nem at lave, at det næsten er snyd

Denne opskrift på glutenfri chokoladekage er officielt min mest populære opskrift. Jeg har haft én opskrift, der er gået viralt og har fået folk til at vælte ind på bloggen (mens jeg mystificeret sad og stirrede på live-statistikken og tænkte: “Hvad i alverden foregår der?!”). Du kigger på den opskrift lige nu.

Hvis jeg selv skal sige det, er det bestemt ikke ufortjent, for Snydepelsens svampede chokoladekage er ikke kun nem at lave, den smager også åndssvagt godt. Og så er den temmelig sund af sådan en kage at være, eftersom den ikke indeholder raffineret sukker, og i stedet er sødet på dadler, der – bevares – indeholder temmelig meget hidsigt frugtsukker, men til gengæld kommer med både vitaminer, mineraler og gode kostfibre. Ja, det er lige før, det er … tja, snyd 😉

Jeg har andre glutenfri kager på bloggen, fx den prikkede daddelkage, en PCO-venlig brownie eller hvad med den her banankage?


Er du på jagt efter glutenfri kager …?

Så skal du næsten også drible hen forbi mit samlede overblik over kageopskrifter >


Med mindre du altså bare gerne vil i gang med den dér glutenfri chokoladekage – for den kommer lige her:

Ingredienser

400 g bløde eller udblødte dadler uden sten
5 æg
50 g kokosolie
½ dl kokosfibermel
85 g kakao
1 tsk vaniljepulver

Sådan snyder du dig til en sundere og glutenfri chokoladekage

  • Smid alle ingredienserne i en foodprocessor og lad den køre i nogle minutter.
  • Smør i mellemtiden en springform (Ø 24 cm) med lidt ekstra kokosolie og hæld dejen heri – når dejen altså er færdig med at blende.
  • Bag kagen i ovnen i ca. 30 min. ved 180 grader (varmluft).

Tip: Har du ingen foodprocessor, kan du i stedet starte med at piske alle dele, undtagen dadlerne, sammen med en almindelig håndmikser. Hak dadlerne fint med en kniv og rør dem så i dejen. Fortsæt herefter fra opskriftens punkt nummer to.

Bonus-tip: Er du fræk, laver du også en omgang sukkerfri og nøddefri chokoladecreme, som du kommer på toppen.

Hjælp til sundere vaner og livstilsændring

Vil du gerne have lidt hjælp til sundere vaner i dagligdagen? Så peger jeg her diskret på min bog, ‘Livsmedicin – din guide til velvære og bedre helbred gennem stresshåndtering, søvn, kost, fordøjelsespleje og motion‘, der både findes i en fuld betalingsversion OG i en skrabet gratis-version. Den gratis version får du ved at skrive dig op til mails her på bloggen.

Posted in Bagværk, Chokolade, Dessert, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Lines kager - uden mel og sukker, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, Populær, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar