Sweet Potato Fries – det sunde alternativ til dine pomfritter

Oh, sweet, sweet potato fries!

Oh, søde fritter!

Oh, sweet, sweet potato fries!

Jeg er igen og igen stødt på sweet potato fries på Det Store Internet, især hos den amerikanske blogger og podcast-vært, Diane Sanfilippo, der i en periode tilsyneladende levede af dem (i hvert fald hvis jeg skal tro hendes Instagram-profil).

Endelig fik jeg – på en øko-café i Madrid – smagt dem IRL, og pludselig forstod jeg what the fuzz was about. Hjemme igen driblede jeg selvfølgelig fluks i køkkenet for at forsøge at lave dem selv. Resultatet er nærværende opskrift, som er tryllet frem ved at skele til flere forskellige amerikanske opskrifter, især denne her.

Hvorfor ‘sundere’?

For det første kommer sweet potatoes, søde kartofler, med en masse gode næringsstoffer OG en dejlig masse kostfibre til din fordøjelse. For det andet er kokosolie en god kilde til det fedt, som din krop har brug for fx til din hjerne og dine cellemembraner (og du ønsker ikke, at fritureolien fra de almindelige fritter bliver brugt til den slags, tro mig).

Dog skal du være opmærksom på, at sweet potatoes – ligesom almindelige kartofler – er rige på kulhydrat, så har du PCO, diabetes eller er insulinresistent, er fritterne her desværre ikke dine venner.

Ingredienser

1 kg søde kartofler
1 spsk kokosolie
¼ tsk spidskommen
¼ tsk cayennepeber
1½ tsk fint salt

Forberedelse: Opbevar kartoflerne uden for køleskabet, så de har stuetemperatur, når du skal i gang med dine fries.

  • Skrub kartoflerne godt, du behøver nemlig ikke skrælle dem.
  • Skær dem herefter i stave på langs. Hver stav skal være sådan ca. 1 x 1 cm i diameter, ca. 5 cm lang.
  • Kom stavene i en skål og tilføj også salt, spidskommen og cayennepeber. Bland det godt, så krydderierne er godt fordelt.
  • Smelt nu kokosolien og kom også den ned til kartoflerne. Igen skal du blande godt.
  • Fordel nu kartoffel-stængerne på to bageplader beklædt med bagepapir. Sørg for, at stængerne ligger i ét lag og gerne med lidt luft mellem sig.
  • Bag herefter kartoflerne i 40-45 min. ved 220 grader (varmluft). Når der er gået ca. 20 min., skal du dog lige vende dem rundt.

Bonus-info: Fritterne bliver ikke rigtigt sprøde – kun dér, hvor der sidder skræl – men derfor smager de nu djævelsk godt alligevel 😈

Andre sunde erstatninger til din comfort food: Lowcarb, glutenfri pizza, Moussagne i stedet for lasagne – eller hvad med en omgang grønkålschips?


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.