Menu Luk

Store tunfrikadeller uden mel

Tunfrikadeller: Store - og pokkers lækre
Print mig

8 stk.

Ingredienser
4 dåser tun (ca. 650 g)
1-2 løg
60 g macadamianødder
Revet skal af ½ citron
1½ tsk tørret dild
1/4 tsk fint salt
Masser af friskkværnet peber
2 æg
1 dl græsk yoghurt

  • Klem vandet ud af tunen, smid tunen i en skål og ‘findel’ den så meget som muligt.
  • Finhak nødderne på en foodprocessor og hæld resultatet ned til tunen.
  • Finhak løget, riv citronskallen og lad begge dele følges ad ned i skålen sammen med dild, salt og peber. Rør ‘tørdelene’ sammen.
  • Tilsæt til sidst æg og yoghurt, og rør så det hele godt sammen.
  • Form farsen til store frikadeller: Brug hænderne og klem dellerne godt sammen – så er der mindre risiko for, at de går fra hinanden, når du efterfølgende steger dem på panden.
  • Steg hver delle 5-7 minutter på hver side.

Opskriften er min egen paleo-udgave af Gigtforeningens tunfrikadeller, som min mor fandt på nettet, og som begge mine forældre nu er begejstrede fans af.

Jeg har i øvrigt også en opskrift på almindelige fiskefrikadeller – også uden mel. Prøv dem 🙂

Posted in Aftensmad, Fisk og skaldyr, Glutenfri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF