Menu Luk

How to: Udblødte dadler

Udblødte dadler, klar til brug
Print mig

Sådan gør du dadler klar til fx bagværk

Dadler kan bruges til utroligt meget mere end blot at sætte på julebordet som en lidt mystisk og sund julesnack. Dadler er fx fantastiske som hovedingrediens i sunde(re) søde sager.

Nogle dadler kan bruges direkte fra pakken: Det er de såkaldt ‘bløde’ dadler, der let ‘smatter ud’ mellem dine fingre. Men tørrede dadler skal fx udblødes først. Det lyder væsentligt mere kompliceret, end det rent faktisk er – se blot her:

  • Fjern stenene, hvis de stadig sidder i dadlerne.
  • Læg så dadlerne i en skål og overhæld dem derefter med kogende vand – vandet skal lige præcis dække dem.
  • Dæk skålen til og sæt den på køl i mindst en time – eller endnu længere, fx natten over.
  • Hæld vandet fra (opsaml det gerne og brug det i fx smoothies) – og dadlerne er klar til brug.

Tips til, hvad du kan bruge dadlerne til

Hvordan bruger man dem så lige til søde sager, spørger du måske? Tillad mig at pege diskret på min kage-side med sunde(re) – og glutenfri! – kager, hvor jeg især kan anbefale:

Go’ fornøjelse og – ikke mindst – go’ appetit! ?

Posted in Bagværk, Glutenfri, How to, Laktosefri / Mad uden mælk, Nøddefri, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar