Menu Luk

How to: Udblødte dadler

Udblødte dadler, klar til brug
Print mig

Sådan gør du dadler klar til fx bagværk

Dadler kan bruges til utroligt meget mere end blot at sætte på julebordet som en lidt mystisk og sund julesnack. Dadler er fx fantastiske som hovedingrediens i sunde(re) søde sager.

Nogle dadler kan bruges direkte fra pakken: Det er de såkaldt ‘bløde’ dadler, der let ‘smatter ud’ mellem dine fingre. Men tørrede dadler skal fx udblødes først. Det lyder væsentligt mere kompliceret, end det rent faktisk er – se blot her:

 • Fjern stenene, hvis de stadig sidder i dadlerne.
 • Læg så dadlerne i en skål og overhæld dem derefter med kogende vand – vandet skal lige præcis dække dem.
 • Dæk skålen til og sæt den på køl i mindst en time – eller endnu længere, fx natten over.
 • Hæld vandet fra (opsaml det gerne og brug det i fx smoothies) – og dadlerne er klar til brug.

Tips til, hvad du kan bruge dadlerne til

Hvordan bruger man dem så lige til søde sager, spørger du måske? Tillad mig at pege diskret på min kage-side med sunde(re) – og glutenfri! – kager, hvor jeg især kan anbefale:

Go’ fornøjelse og – ikke mindst – go’ appetit! ?

Posted in Bagværk, Glutenfri, How to, Laktosefri / Mad uden mælk, Nøddefri, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

5 Comments

 1. Tina

  Er ved en tilfældighed faldet over din side – den skal jeg da vist til at studere nærmere. Et spørgsmål til din omtale af dadler. Bruger du ikke friske dadler eller er det altid de tørrede, som jo kan være nødvendige at udbløde. Skal have afprøvet din kageopskrift…

  • Line

   Hej Tina!

   Hyggeligt, at du kom forbi – studer endelig løs 🙂

   Og angående dadler, så bruger jeg, ja, altid den tørrede version. Men jeg føler mig næsten lidt tumpet, nu du spørger:

   Jeg har aldrig så meget som overvejet at bruge friske dadler (vil heller ikke udelukke, at de måske er for våde i det), men det kunne da være, man skulle prøve det en dag.

   Hmmm … altid godt at blive inspireret. Tak!

   Mange hilsner,
   Line

 2. Simone

  Jeg er også faldet for din skønne side, super lækre opskrifter!

  Modsat dig så havde jeg aldrig overvejet at bruge tørrede dadler, så jeg prøvede mig frem med de friske. Jeg tog blot en lidt mindre mængde, da de som nævnt var lidt for “våde”. Prøvede det i dine kokuskugler, og jeg må sige at det var en stor succes! 🙂

  • Line

   Tak for de pæne ord, Simone 🙂

   Har også selv prøvet de friske dadler siden ovenstående kommentar, og ja, de holder! (så længe de altså ikke er så friske, at de kommer direkte fra træet, altså 😉 ).

 3. Angelina

  Hej

  Det lyder godt.Jeg købte en bakke dadler som er lidt rynket at se på.Tænkte at dem må jeg kunne få liv i igen. Tak for det gode tip.

Der er lukket for kommentarer.