Menu Luk

VegetarMoussagne

Vegetar-moussagne - varm fra ovnen
Print mig

[Moussagne: Selvopfundet ord, klonet af klassikerne ‘lasagne’ og ‘moussaka’]

Ingredienser
1 løg
2-3 fed hvidløg
2-3 gulerødder
1 blomkålshoved
1 peberfrugt
250 g champignon
3 porrer
1 god håndfuld paranødder
1 aubergine
1 ds hakket tomat
1 ds tomatpure
1 lille pose parmesan

Til Hulemandens bechamelsauce:
40 g smør
3,5 dl kokosmælk
½ tsk revet muskatnød
Salt og peber

  • Hak løg og hvidløg. Riv gulerødderne. Finhak blomkålen på blender. Skær peberfrugten i tern og champignoner og porrer i skiver. Hak nødderne og skær auberginen i tynde skiver (hvis du har god tid: Læg aubergine-skiverne på en bageplade, pensl dem med olie, drys med salt og peber og bag dem 10 min. i ovnen – 200 g i alm. ovn, 170 g i varmluft).
  • Svits løg sammen med gulerødder.
  • Gå samtidig i gang med bechamelsaucen: Smelt smørret og tilsæt kokosmælken. Varm forsigtigt op til det koger. Pisk imens. Smag til med muskatnød, salt og peber.
  • Smid blomkål og porrer ned til løg og gulerødder, når de er blevet svitset i nogle minutter. Svits lidt mere.
  • Smid så hakkede tomater og pure i. Lad simre lidt.
  • Smid peberfrugt og champignon i. Lad simre lidt mere og smag så til med salt og peber.
  • Smør et ildfast fad og fyld det herefter i lag:
  • Tomatsovs – Auberginer – Tomatsovs – Bechamel – Auberginer – Tomatsovs – Bechamel.
  • Drys til sidst med først nødder, så ost.
  • Bag i 20 min. ved 170 grader (varmluft).

Prøv også kød-udgaven af moussagnen.

Posted in Aftensmad, Glutenfri, Line anbefaler, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

6 Comments

    • Line

      Øh-bøh … det ved jeg ikke rigtigt 😀

      Jeg kunne godt forestille mig, at olie måske er lidt sværere at piske sammen med kokosmælk, end smør er. Men du kan jo prøve – evt. med kokosolie, som ganske vist er helt åndssvagt dyrt, men til gengæld smager tilsvarende åndssvagt godt 😉

  1. Bodil Rødgaard

    Hej Line og tak for mad!
    Vi har netop spist vegetarmoussagne og nydt den. Det blir en fast ret i vores madlavning.
    Mange Sønderjyske hilsner fra
    Bodil ( Trine Mikkelsens mor).

    • Line

      Hej Bodil!
      Ih, hvor hyggeligt sådan at få besøg af Trines mor! Velkommen til Lines Opskrifter 😀
      Og velbekomme – er glad for at det smagte.
      Lige så mange københavnske hilsner,
      Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.